1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu’nun sözleri kimlerin ilgisini çekti?
Kılıçdaroğlu’nun sözleri kimlerin ilgisini çekti?

Kılıçdaroğlu’nun sözleri kimlerin ilgisini çekti?

Barış Yarkadaş Kılıçdaroğlu’nun Beşar Esed’den görüşme teklifi aldığını ileri sürdü.

22 Eylül 2021 Çarşamba 11:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta mültecileri geri göndermekten bahsederken sonunda kendisine bir muhatap buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünyadaki sol/sosyal demokrat 96 siyasi partiye, “Sosyal Dünya’yı Kurmak ve Uluslararası Dayanışmayla Sığınmacı Sorununu Çözmek” başlıklı bir mektup gönderdi.

Mektubun içeriğinde daha önce söylediklerinden farklı bir şey yok. Mültecileri geri göndermeyi “onların isteği” şartına bağlayan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Bolu Belediyesi’nin yaptıklarını unutmuş olmalı. Bolu’da bile yerel idare altında mültecilere onca zulüm eden CHP’nin ülke idaresine sahip olması durumunda neler yapabileceği ortada!

Kemal Kılıçdaroğlu mültecileri yollamak için Suriye ile görüşülmesi gerektiğinden de bahsediyor. İşte tam bu noktada “Suriye” olarak ifade edilen muhatap konuya dahil olmuş. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, KRT TV'deki Şimdiki Zaman programında Beşar Esed'in Kılıçdaroğlu ile temas kurduğunu öne sürdü.

Yarkadaş’tan öğrendiğimize göre mültecileri geri yollamak konusunu konuşmak için Esed katilinden davet alan Kılıçdaroğlu buna henüz bir cevap vermemiş. Esed’in Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettirdiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' dediği iddiası hakkında CHP’den resmi açıklama da gelmedi.

Daha önce CHP ile Baas rejimi arasında alt düzey görüşmeler oldu ancak Genel Başkanı davet etmek gönül birlikteliğinin bir göstergesi olarak görülebilir. Şu noktanın altını çizmek isteriz ki Müslümanlar ve vicdan sahibi insanlar açısından Esed tarafından üstelik "mülteci meselesini konuşmak" için davet alan bir siyasinin hiçbir meşruiyeti olamaz!

Esed ile mülteci meselesi konuşulmaz Esed canisinden o meselenin hesabı sorulur! Kılıçdaroğlu’nun değiştiğini ve CHP’nin artık eski CHP olmadığı söylemlerini dile getirenlerin ne kadar büyük bir saflık içinde olduklarına şu “davet” çağrısı bile yeterli delildir!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum