1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu Yine Suriyeli Muhacirleri Hedef Gösterdi!
Kılıçdaroğlu Yine Suriyeli Muhacirleri Hedef Gösterdi!

Kılıçdaroğlu Yine Suriyeli Muhacirleri Hedef Gösterdi!

Türkiye’ye sığınan Suriyelilere ilişkin çeşitli vesilelerle sarfettiği sözlerle Avrupa’daki aşırı sağcı-göçmen karşıtı siyasileri bile sollayan Kemal Kılıçdaroğlu ırkçı-ayrımcı söylemini bu kez Romanlara hitap ederken sergiledi.

08 Nisan 2018 Pazar 19:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Romanlar günü toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu güya ayrımcılığa karşı çıkarken bir kere daha ırkçı, ayrımcı yüzünü ortaya koydu.

Her fırsatta Suriyelileri hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de Romanlara seslenirken Suriyeli muhacirlere kinini yansıttı. Irkçılığa-ayrımcılığa maruz kalan bir topluluğa hitap ederken dahi bu tavrını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun Romanların sorunlarını sıralama adı altında Suriyeli muhacirleri hedef göstermesi Türkiye’de kendisini sol diye tanımlayan siyasi çizginin Avrupa’da ancak neo-nazilere tekabül ettiğini gösterdi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun sözleri:

“…2019'da önümüzde iki seçenek var. Roman kardeşimiz der ki bana iş bulacaksın demokrasi içinde düşüncelerini ifade edecek. İkinci seçenek tek adam rejimi. Konuşmayacaksın. Demokrasi mi, dikta yönetimi mi? Bu iş demokrasi işidir. Demokraside herkes düşüncelerini açıkça ifade edebilmeli. 'Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun. Onlar birinci sınıf vatandaş, ben Fatih'ten beri buradayım, hala 3. sınıf vatandaş…' Biz ayrımcılık istemiyoruz. Hepimiz al bayrağın altında büyük Türk milletinin bir parçasıyız. İlk 3 yıl içinde hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir sözünü veriyorum. Haram yemeyen herkes bunu yapar. CHP ezilenlerin partisidir, kul hakkı yiyenlerin partisi değildir.

Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun diyeceksiniz, isyan edeceksiniz. Dikta yönetimini sandığa gömeceğiz. Biz ayrımcılık istemiyoruz. Az önce müzik grubunu izledik. Ondan önce yurt dışında ödül alan kardeşimizi dinledik. Yoksulluğu bu coğrafyadan silebiliriz. Ben sizlere güzel bir gelecek vadediyorum. Hiç kimse kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecektir vaadini veriyorum.”

 

HABERE YORUM KAT