1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu Suriye’de barışı nasıl sağlayacak?
Kılıçdaroğlu Suriye’de barışı nasıl sağlayacak?

Kılıçdaroğlu Suriye’de barışı nasıl sağlayacak?

Kemal Kılıçdaroğlu Expo 2021 Hatay’ın ilk lansmanında gündeme dair popülist söylemlerini yineledi. Kılıçdaroğlu, “Suriye’de barışı, huzuru sağlayacağız” dedi. Akıllara “Suriye’deki barışı nasıl sağlayacağı" sorusu takıldı.

27 Eylül 2021 Pazartesi 11:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu Expo 2021 Hatay’ın ilk lansmanına CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile beraber katıldığı toplantıda gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Suriye’de barışı ve huzuru sağlayacaklarını vurgulayarak "İnşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi onların gönül rızasıyla kendi ülkelerine göndereceğiz" zırvasına devam etti.

Kılıçdaroğlu, Suriye ile barış sağladıktan sonra Hatay ve Gaziantep'teki iş dünyasının, Suriye'de yatırım yapmalarını teşvik edeceklerini belirterek, "Onlardan istediğimiz, yaptıkları yatırımlar karşılığında elde ettikleri dövizleri kendi ülkelerine getirmeleridir. Onlara istihdam olanağı da sağlayacağız ve böylece göreceksiniz Suriye ile dostluğumuzu pekiştireceğiz ve büyüyeceğiz” dedi.

Suriye ile dostluğu pekiştirmekten bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Suriye derken partililerinin hayran olduğu katil Esed’i' kast ettiği tahmin ediliyor.

Kılıçdaroğlu, “Suriyeli kardeşlerimiz var. Zaman zaman şikayet edilir Suriyeli kardeşlerimizden. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız. Onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz, inşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi onların gönül rızasıyla kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriye’de barışı sağlayacağız, huzuru sağlayacağız. Tüm bunların hepsini gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Öncelikle Suriye ile barışacağız, bütün komşularımızla barışacağız” dedi.

Esed ile sürekli görüşmeleri gerektiğini de her konuşmasında deklare eden Kılıçdaroğlu’nun bir katille masaya oturma heyecanı duyması ve hızını alamadan ısrarla “Suriyelileri göndereceğiz” ırkçı söylemi altında “onların rızasını alarak” gibi sözde iyimser mesajlar içeren yeni cümleler eklemesi seçmenindeki ırkçı ve şovenist algıyı güçlendirmenin bir aracı olarak görülüyor.

Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin daha önce olumsuz yansımaları görülmüştü. Irkçı ve şovenist söylemlerin siyasi ve sosyal anlamda endişeleri beraberinde getirdiği de görüldü.

Suriyelilere ev sahipliği yapan Türkiye’deki Müslümanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, ismini zikretmeden anan Kılıçdaroğlu’nun niyetinin iktidarı yıpratmak olduğu görülürken, aynı zamanda hiç umursamadığı Suriyelileri tahkir etmek olduğu görülüyor.

Suriye ile ilişkileri ve Suriye’deki barışı nasıl sağlayacağının altını da dolduramayan Klıçdaroğlu’nun söylemleri, iç siyasetin ırkçı ve popülist söylemi olmaktan öteye geçmedi.  

HABERE YORUM KAT

4 Yorum