1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu paradoksu: Bizden ırkçı çıkmaz
Kılıçdaroğlu paradoksu: Bizden ırkçı çıkmaz

Kılıçdaroğlu paradoksu: Bizden ırkçı çıkmaz

Irkçı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bizden ırkçı çıkmaz" demesi felsefe tarihindeki paradoksları hatırlattı!

17 Nisan 2022 Pazar 18:40A+A-

Her fırsatta ırkçılık yapıp insanları Suriyelilere karşı kışkırtan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da" dedi.

Tabii ki toplumumuzun kahir ekseriyeti ırkçı değil ve bu şükredilecek bir husus. Ancak Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de dahil olduğu bir kesimin ise Batı'daki mülteci/yabancı düşmanı ırkçı hareketleri en azından söylem düzeyinde aratmayacak bir performans sergilediği ortada.

Göç idaresine yönelttiği toplumu mültecilere karşı kışkırtmaya matuf sorulara cevap isterken bu açıklamayı yapması ise işin trajikomik tarafını oluşturuyor. Yani Kılıçdaroğlu ırkçılık yaparken ırkçılığa karşı çıkıyor, yerseniz! Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü bu durum Giritli filozof Epimenides'in ortaya  koyduğu ve Giritli ya da yalancı paradoksu olarak bilinen "Bütün Giritliler yalancıdır" paradoksuna benziyor. Bütün Giritliler yalancı mıdır bilinmez ama Kılıçdaroğlu'nun yüzü kızarmadan yalan söyleyebildiği aşikar. Hem de bir kötülüğü yaparken aynı zamanda o kötülüğe karşıymış pozları takınarak bunu yapabildiği...

HABERE YORUM KAT

4 Yorum