1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kıbrıs’ta silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı yaşamını yitirdi
Kıbrıs’ta silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı yaşamını yitirdi

Kıbrıs’ta silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı yaşamını yitirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı, dün akşam saatlerinde Çatalköy'deki evinin yakınında otomobilinin içinde silahlı saldırıya uğradı. Otomatik silahlarla yapılan saldırıda Halil Falyalı ve şoförü hayatını kaybetti.

09 Şubat 2022 Çarşamba 12:31A+A-

Halil Falyalı, Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Falyalı’nın aracının evinin yakınlarında otomatik silahlarla tarandığı belirtildi. Halil Falyalı'nın şoförü olay yerinde hayatını kaybetti.

Hastanede hayatını kaybetti

Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Falyalı ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne ardından ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Falyalı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

YDÜ Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, Halil Falyalı'nın bütün müdahalelere karşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Yenen, "KKTC saatine göre 19.45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin, kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Saldırı sırasında Falyalı’nın eşi ve çocuklarının ise başka araçta olduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu aktarıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tutuklu olarak yargılanmıştı

2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı. Halil Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı. Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

Sedat Peker’in de sık sık atıfta bulunduğu Falyalı, Kuzey Kıbrıs'ta beş yıldızlı oteller ve kumarhaneler işletiyor ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birkaç şirketin de sahibiydi. Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve Mehmet Ağar'la birlikte uyuşturucu ticareti yapmakla suçladığı isimlerden biri olan Halil Falyalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğumlu. Peker, Falyalı'yı kokain ticareti yapmakla suçlamış, uyuşturucu ağının merkezinde yer alan isimlerden birisi olduğunu öne sürmüştü.

Cinayetle ilgili bir kişi tutuklandı

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförünün dün akşam hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

AA’nın aktardığına göre Olayla ilgili sabah saatlerinde Girne Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verildiği öğrenildi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT