1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kıbrıs'ta Mısır Protestosu
Kıbrıs'ta Mısır Protestosu

Kıbrıs'ta Mısır Protestosu

Kıbrıs'a, Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği(ESKAD), geçtiğimiz cuma namazı çıkışı DAÜ'de yaptığı eylemle Mısır'da ki 529 idamı protesto etti.

04 Mayıs 2014 Pazar 13:53A+A-

Basın Açıklaması Tam Metni:

Kıymetli genç kardeşlerim, hanım efendiler, beyefendiler değerli basın mensupları. Mısır’da 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısırın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ye yapılan darbenin ardından, cunta mahkemeleri sözde hukuki 2 karara daha imza attı. Cunta Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemcinin 37’sini idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezasını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. Kardeşlerim! İnsanlığa ve hukuka karşı bu kararı kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdanımızla tüm imanımızla bir ses olabilmek için burada toplandık.

Aleyhisselatu vesselam efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor. “Sizden biriniz bir kötülük gördüğünde, onu elinizle düzeltin, Eğer buna gücünüz yetmezse, dilinizle düzeltin, Eğer buna da gücünüz yetmez ise, kalbinizle buğzedin, bu ise imanın en zayıf noktasıdır.”

Kardeşlerim!

Muhammed bedii vesayete asla teslim olmayacaklarını, mücadeleye devam edeceklerini, akıtılan kanlarıyla özgürlüklerini geri alacaklarını ilan ediyordu. Bunun üzerine darbeciler mısırın dört biryanında İhvanı Müslim’inin yöneticilerinin evlatlarını, delikanlılarını, esmalarını katlettiler. Ama yine de onların imanlarını, Müslüman kimliklerini teslim alamadılar. Çünkü onlar peygamber efendimizin “ Bir elime ayı bir elime güneşi verseniz yine de davamdan vazgeçmem” dediğine iman etmiş teslim olmuş onurlu insanlar. Ve bu onur devam ediyor hayatları pahasına devam ediyor.

Ey dünya, ey batı, ey bu zulme sessiz kalmış insanlık, ey zalimler. Sakın Allah ın kahretmediğini düşünüp şımarmayın, size mühlet verdiğini düşünün ve korkun. Zira Rabbimiz ayetinde şöyle buyuruyor: “ Allah onlara çetin bir azap hazırlamıştır. Gerçekten onların yaptıkları şey ne kötüdür! ” (mücadele 15). Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır’da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi, bu idam kararlarına da bu devlet terörüne de sesini çıkaramamış üstelik darbecilere siyasi destek vermiştir ve en önemlisi Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerlerin çiğneyebileceğini göstermiştir. İnsan hak ve hürriyetlerine hukuksuzca zulmedenlere sessiz kalmış batı dünyasını, sessiz Dünya’yı Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri olarak kınıyor, tüm Müslüman coğrafyaları da bir ses olmaya davet ediyoruz. Unutmayınız mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla diz çökmezler.

Katılımlarınızdan dolayı siz değerli kardeşlerimize ve DAÜ Öğrenci Konseyine, Gazimağusa Ülkü Ocaklarına, Karadeniz Kültür Derneğine kuruluşlarına teşekkür ediyoruz Rabbim kendilerinden razı olsun inşallah…

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği / Gazimağusa Şubesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT