1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kıbeyne’de Esed Vuruyor, Muhalifler Direniyor!
Kıbeyne’de Esed Vuruyor, Muhalifler Direniyor!

Kıbeyne’de Esed Vuruyor, Muhalifler Direniyor!

Paylaşılan resimlere bakılınca orman yangını olduğu akıllara gelebilir. Fakat durum bundan daha farklı. Rejim Lazkiye’ye bağlı Kıbeyne’yi aralıksız olarak bombalıyor ama muhalifler direniyor!

28 Ekim 2019 Pazartesi 15:31A+A-

Rejim stratejik öneme sahip Kıbeyne bölgesini ele geçirmek için gece gündüz demeden bombalamaya devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde Rejim helikopteri Kıbeyne bölgesindeki dağlık araziyi varil bombaları ile yoğun bir şekilde hedef aldı.

Yerel kaynakların paylaştığı görüntüler bombardımanın ne derece şiddetli olduğunu gözler önüne seriyor.

Rejim milislerine ait 8 helikopter devriyeler halinde bölgeye varil bombaları ile saldırı gerçekleştirdi.

Paylaşılan resimlere bakılınca orman yangını olduğu akıllara gelebilir. Fakat durum bundan daha farklı. Rejim ve destekçisi İran’a bağlı yabancı terörist grupların hedef alması sonucu dumanların yükseldiği, adeta büyük bir orman yangınını andıran Kıbeyne tepesinin görüntüleri.

Rejim gerçekleştirdiği saldırılarda, Rusya ve İran’ın havadan, karadan ve istihbarat desteğini alıyor. Bunca desteğe ve bölgenin 4 günden beri yoğun şekilde bombalamasına rağmen halen ilerleme kaydedebilmiş değiller.

Aktivistler sosyal medya hesapları üzerinden, Rejim saflarında panik havasının hakim olduğunu, milislerin üst üste alınan yenilgilerden dolayı morallerinin bozuk olduğunu aktardı.

Muhalifler Direniyor!

Suriye’nin kuzey bölgesinde yer alan stratejik öneme sahip Kıbeyne mihverinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

İran ve Rejim milislerinin havadan ve karadan yoğun şekilde bombalamalarına ve sonrasında karadan operasyon düzenlemelerine rağmen çabaları sonuç vermedi, bir arpa boyu dahi yol alamadılar.

Muhaliflerin direnişi karşısında çaresiz kalan Rejim birçok askerini ve teçhizatını kaybetti.

Bölgenin etkin muhalif gruplarından Tahrir’uş Şam, Lazkiye’ye bağlı Kıbeyni mıntıkasında Rejim milislerine ait imha ettiği buldozer ve tankların görüntüsünü yayınladı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, şu ana kadar geçen zamanda 5 adet tank, 2 adet buldozer muhalifler tarafından imha edildi.

Tahrir’uş Şam askeri kaynağının bildirdiğine göre, Rejim top atışları eşliğinde Kıbeyne bölgesinde Muhaliflerin imha ettiği ve hasarlı araçlarını çekmeye çalışıyor.

Kıbeyne saldırısının son 3 günlük infografigi

Yerel kaynaklar, Kıbeyne mihverine 3 gün içinde gerçekleştirilen saldırılar dahilinde Rejim ve İran milislerinin kayıplarını gösteren infografik yayınladı.

Yayınlanan infografik ise şu şekilde:

43 milis öldürüldü.

83 milis yaralandı.

5 adet tank imha edildi.

2 adet kepçe/Buldozer imha edildi.

Belirtmek gerekir ki, Rejim ve destekçilerinin Kıbeyne bölgesine saldırıları aralıksız devam ediyor.

Kaynak: Fetih Medya, Haksöz-Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum