1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. KHK’lı İBB’li Ayrımı Tartışmaları’nda Tutarsızlık ve Hakkaniyetli Yaklaşım
KHK’lı İBB’li Ayrımı Tartışmaları’nda Tutarsızlık ve Hakkaniyetli Yaklaşım

KHK’lı İBB’li Ayrımı Tartışmaları’nda Tutarsızlık ve Hakkaniyetli Yaklaşım

Bahadır Kurbanoğlu, KHK ile işten ihraç edilenler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ekrem İmamoğlu tarafından işten atılanların kıyas edilmesini eleştirdi.

17 Eylül 2019 Salı 20:30A+A-

Bahadır Kurbanoğlu / Haksöz Haber

Önce 3 yıldır sürgit devam eden KHK’lılık olgusuna ve KHK’lıların seslerine kulak verelim.

İstanbul KHK Platformu iki gün önce Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın mezarlıkta yapılmasının iki sebebi olduğu anlaşılıyor. Biri, “diri diri mezara gömüldükleri”; diğeri “dirilere seslerini duyuramadıklarını”na ilişkin kamuoyunun dikkatini çekmek.

“Ölüm KHK’larına direniyoruz” pankartıyla basın açıklaması düzenleyen KHK’lılar, uzunca bir zamandır maruz kaldıkları durumu “sivil ölüm” olarak nitelemekteler. Ailelerle birlikte milyonları bulan mağduriyetlere getirdikleri sosyolojik sıfat da “sosyal soykırım”

İrtibat, iltisak, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden işlerinden edilmelerini, isimlerinin liste liste internette yayımlanmış olmasını, başka yerlerde çalışmalarının engellenmek istendiğini de vurgulayan KHK’lılar, bir yandan, haksızlığa uğradıklarını bile bile susan ya da mazeretler üreten kesimlere sitem ederken, diğer yandan çevrelerinden işite geldikleri “masumsan dönersin” sözünün kahrediciliği karşısında sitemkârlar.

Sürecin uzaması ve maruz kaldıkları damgalanmanın da tesiriyle içlerinde kanser gibi ciddi rahatsızlıklara maruz kalanlar ve intihar eden, etme girişimlerinde bulunanlara ilişkin de hem genel anlamda kamuoyuna, hem de yanlış kriterlerle yaşananlara sebebiyet veren yetkililere kızgınlar.

Yazının Devamı >>>