1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Keskin Nişancılar Hareket Eden Her Şeye Ateş Ediyor"
"Keskin Nişancılar Hareket Eden Her Şeye Ateş Ediyor"

"Keskin Nişancılar Hareket Eden Her Şeye Ateş Ediyor"

Gazeteci Adem Özköse: İran ve Lübnan'dan getirilen keskin nişancılar hareket eden her şeye ateş ediyor.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 16:38A+A-

TRT Türk'te yayınlanan Yeni Rota programının yapımcı ve sunucusu Adem Özköse ve ekibi, Halep'te keskin nişancının hedefi oldu.

Yeni Rota'nın Halep çekimleri esnasında program ekibi çatışmaların ortasında kaldı.

Çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerden Leyramun'da gerçekleşen olayda programın sunucusu gazeteci Adem Özköse ve Özköse'ye rehberlik yapan direnişçilerden Ebu Mustafa isimli bir kişinin yaralanması saniye saniye kameralara yansıdı.

"Şam Cephesi" saflarında mücadele eden Ebu Mustafa'nın bacağından vurulduğu olayda gazeteci Özköse de yüzünden ve bacağından hafif şekilde yaralandı.

AA muhabirine konuya dair açıklamada bulunan Özköse, Halep'e şehirde yaşananları görüntülemek için gittiklerini ifade ederek, "Halep'te yüzyılın trajedilerinden biri yaşanıyor. Esed güçleri Haleplileri teslim almak için adeta şehri harabeye çeviriyor. İran ve Lübnan'dan getirilen keskin nişancılar hareket eden her şeye ateş ediyor" dedi.

Cephe hattındaki çekimler sırasında çatışmaların ortasında kaldıklarını kaydeden Özköse şöyle devam etti:

"Hemen yanı başımızda bir direnişçi vuruldu. Direnişçinin vurulduğu an ben de tam sunuş yapıyordum. Bundan dolayı yaşananlar ekip arkadaşlarımdan Muaz Türken tarafından saniye saniye görüntülendi. Ben olayı yüzümden ve ayaklarımdan aldığım hafif yaralarla atlattım. Fakat Suriyeli direnişçinin tedavisi hala devam ediyor."

(AA)

HABERE YORUM KAT