1. HABERLER

  2. HABER

  3. KESK ve Kamu-Sen'den "İş Bırakma" Kararı
KESK ve Kamu-Senden İş Bırakma Kararı

KESK ve Kamu-Sen'den "İş Bırakma" Kararı

Memur-Sen zam teklifini protesto etti. KESK ve Kamu-Sen ise iş bırakıyor.

15 Mayıs 2012 Salı 20:13A+A-

Hükümetin zam teklifi memur konfederasyonlarını memnun etmedi. Memur-Sen yüzde 3+3'lük teklif Ankara'da düzenlediği eylemle protesto etti. Kamu-Sen ve KESK ise teklif değişmezse 23 Mayıs'ta iş bırakma eylemine gitmeye hazırlanıyor.

Pazarlık Sürüyor

Toplu görüşmeler kapsamında zam pazarlığı devam ediyor. Memur maaşlarına 2012 ve 2013'te yapılacak zamlar görüşmeler sonunda ortaya çıkacak.

Hükümetin teklifi 2012 için yüzde 3+3, 2013 için yüzde 2+3 olarak ortaya çıktı. Ancak bu teklife memur konfederasyonlarından tepki geldi.

Memur-Sen’den Protesto

Teklifi yeterli bulmayan Memur - Sen üyeleri Ankara'da eylemdeydi. Güvenpark'ta bir araya gelen Memur-Sen üyeleri hükümetin zam teklifini protesto etti.

Protestoda bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, şunları söyledi:

"Memur-Sen olarak hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğimimizi buradan deklare ediyoruz. Kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için 3+3 2013 için 2+3 zam teklifi komiktir. Büyük Memur-Sen ailesinin bırakın bu teklifi kabul etmesini ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir."

KESK ve Kamu-Sen’den İş Bırakma Hazırlığı

KESK ise teklife tepkisini farklı bir yöntem ile ortaya koydu. Hükümetin zam teklifini değiştirmesi beklenecek, eğer teklif yükselmezse KESK, 23 Mayıs'ta bir gün iş bırakacak. KESK'in bu kararına Kamu-Sen de destek veriyor.

Aldıkları kararla ilgili bilgi veren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “KESK olarak 23 Mayıs günü Hükümet'in bize sunduğu teklife karşı Türkiye'deki örgütlü, örgütsüz bütün kamu emekçilerinin haklarını savunmak için, gelecek bütün konfederasyonlarla beraber greve çıkma kararı aldık" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise konuyla ilgili olarak, “Toplu sözleşme masasına getirilen 3+ 3 gibi gayri ciddi bir teklif üzerine bizim grev yapmaktan başka çaremiz kalmadı. 21 Mayıs'ta toplu sözleşme taleplerimize cevap bulursak bu iş bırakma eylemini yapmayız” şeklinde konuştu.

Toplu görüşmeler 21 Mayıs’a kadar devam edecek. Uzlaşma sağlanamazsa, son kararı hakem heyeti verecek.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum