1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kesep'te Katledilen Ermeniler Üzerinden Propaganda
Kesep'te Katledilen Ermeniler Üzerinden Propaganda

Kesep'te Katledilen Ermeniler Üzerinden Propaganda

Esedsever medya Lazkiye’ye bağlı Kesep yerleşim biriminde yaşayan Ermeni asıllı sivillere yönelik kitlesel katliamlar yapıldığına dair yeni bir propaganda kampanyasına başladı.

03 Nisan 2014 Perşembe 20:40A+A-

İran ve Rusya destekli Esed rejiminin resmi medyası, Lazkiye’ye bağlı Kesep yerleşim biriminde yaşayan Ermeni asıllı sivillere yönelik kitlesel katliamlar yapıldığına dair yeni bir propaganda kampanyasına başladı.

Esed medyası, Kesep’te yaşandığını iddia ettiği “jenosid” konusunda sözde “Türkiye destekli” İslamcı militanları suçluyor. İnfazların kanıtı olarak ise Youtube’da yayımlanan ve bazı esirlerin idamını gösteren bir videoyu gösteriyor. (Video Linki)

Rus TV kanalları da derhal, “İslamcı fanatikler” tarafından öldürülen “barışçıl Ermeniler” hakkında ajitasyonel haberler vermeye başladı.

Yine başta İran olmak üzere Şii ve Nusayri medya kaynakları da, iyi bilindiği gibi her zaman Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışan ve her olayda Ankara’yı suçlamaya hazır siyonist medyadan aldığı materyallerle “SaveKessep(Kesep’i Kurtar)” adı altında bir kitlesel kampanya başlattı.

Kitle medyasında yayılan kampanya, derhal toplu halde “SaveKessep”i destekleyen “Şov Dünyası”nın sözde yıldızları tarafında da karşılık buldu. Türkiye Başbakanı Erdoğan, “Savaş suçlusu” olarak nitelendirildi.

Sözde “Ermeni soykırımı” karşıtı eylemler, Türkiye ve Fransa’nın aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerde protesto edildi.

Erivan ve Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’da ise, Suriye’deki soydaşlarını korumak için bu ülkeye gitmeye “gönüllüler” için kayıt ofisleri kuruldu.

Ermenistan Parlamentosu üyesi Arman Saakyan ise, Facebook’taki sayfasında bir 21 Mart tarihinde bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün, 21 Mart Anneler Günü’nde güzel şehrimiz Kesep, Türkiye Hükümeti’nden her türlü askeri ve lojistik-teknik desteği alan El Kaide ve Nusret Cephesi’ne bağlı ekstremistler tarafından şiddetli bir saldırı altında. Şehre düşen füzelerin sesiyle şafak vaktinden önce korkuyla uyandık. Binlerce fanatik militan, şehrimizin sınırlarını geçti. Türk tarafı, Osmanlı İmparatorluğu tarafından gerçekleştirilen “Ermeni Soykırımı”nın 100.yıl dönümünde, güzel Kesep’imizi imha kararı almıştır.”

Bununla birlikte ilginçtir ki; ne Esed medyası, ne İran medyası ve ne de siyonist medyada, bahsi geçen You Tube videosunun haricinde sivil Ermenilerin katline delalet eden herhangi bir video, resim vb. materyal sunulamaması dikkat çekti.

Ve “vurulan Kesep Ermenileri” videosunun asıl hikayesine değinelim. Bahsi geçen videonun esasında geçtiğimiz Aralık ayında Halep’teki El Kindi Hastanesi baskınında ele geçirilen Esed askerlerinin infaz edilişi esnasında kaydedildiği ortaya çıktı.

Video, LiveLeak kanalında bir kaç kez yayınlanmıştı(son olarak 15 Mart 2014‘te, yani Kesep’teki sözde “Ermeni soykırımı”ndan bir hafta önce). Fakat esir Esed askerlerinin infazını gösteren video, 20 Aralık 2013‘te bahsi geçen kanalda yayınlanmıştı. Bu durum, siteyi ziyaret eden herkes tarafından kolaylıkla görülebilir.

Kaynak: Ümmetislam.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum