1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kerry 24 Ağustos'ta Türkiye'ye Geliyor
Kerry 24 Ağustos'ta Türkiye'ye Geliyor

Kerry 24 Ağustos'ta Türkiye'ye Geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:04A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, TGRT Haber kanalına konuştu.

Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in "Türkiye ile AB arasındaki müzakereler durdurulsun" şeklindeki açıklamasına da sert tepki gösterdi, Kern'in ifadelerini çirkin olarak niteledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'den Yunanistan'a helikopterle kaçan darbeci askerlerin henüz Türkiye'ye iade edilmemesi konusuna da değindi. Orada yargı sürecinin yürüdüğünü belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin beklentisi hemen iade edilmeleri oldu. Bürokratik süreç farklı. O yüzden şimdilik Yunanistan'ı bu konuda eleştirmek için erken" dedi.

Çavuşoğlu, devlet kurumları içerisindeki Gülen örgütü mensuplarının tasfiyesinde suçsuzların da açığa alınması veya işten çıkarılmasına ilişkin sürece dair soruya, "Sıfır hata mümkün değil. Bu terör örgütüne bağlı kişileri tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar kendi adamlarını en iyi yerlere tayin etmek için çaba sarfetmişler. Avrupa misyonlarındaki tüm arkadaşları töhmet altına almak istemeyiz ama hepsi titizlikle değerlendiriliyor. Önce tespit edilmeleri gerekiyor, hata yapmamamız lazım. Tespit ettiğimiz 300'den fazla Gülen örgütü mensubu var. Bir tanesi Kazan'daydı, kaçmış. Japonya'ya gitmiş. Oradaki okullara da gittik, başka yerlerde gördük fakat Japonya'dakini görmedim." diye devam etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum