1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kenan Evren'in İsminin Kaldırılmasına Protokol Engeli
Kenan Evren'in İsminin Kaldırılmasına Protokol Engeli

Kenan Evren'in İsminin Kaldırılmasına Protokol Engeli

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Kenan Evren'in adını taşıyan okulun ismi, binanın yapımı sırasında imzalanan protokol nedeniyle değiştirilemedi.

18 Kasım 2015 Çarşamba 14:48A+A-

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Kenan Evren'in adını taşıyan okulun ismi, binanın yapımı sırasında imzalanan protokol nedeniyle değiştirilemedi. 

Evren'in görev süresi bittikten sonra uzun yıllar yaşadığı Armutalan Mahallesi'nde yapımına destekte bulunduğu "Kenan Evren Ortaokulu" ile "Armutalan Evren Paşa İlk ve Ortaokulunun isimlerinin değiştirilmesi için çok sayıda veli, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etti.

Vakıf yetkilileri protokolü hatırlattı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, isim değişikliği kararının ardından Kenan Evren Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak, okulun yaklaşık 20 yıl önce yapımında imzalanan protokolü hatırlattı.

Marmaris Kaymakamlığı ile vakıf arasında imzalanan protokolde "okulun isminin değiştirilemeyeceği" maddesinin bulunduğunu bildirildi. Bu başvuru üzerine okulun isminin değiştirilmesi kararı uygulanamadı.

AA

HABERE YORUM KAT