1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kenan Alpay Kürt Sorunu Zirvesini Değerlendirdi
Kenan Alpay Kürt Sorunu Zirvesini Değerlendirdi

Kenan Alpay Kürt Sorunu Zirvesini Değerlendirdi

Kenan Alpay Ülke TV'de konuk olduğu Günün İçinden programında AK Parti ve CHP'nin buluştuğu Kürt Sorunu zirvesini değerlendirdi.

07 Haziran 2012 Perşembe 22:15A+A-

Ülke TV'de Selda Atalay'ın sunduğu Günün İçinden programının bugünkü konuğu Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay'dı. Kürt sorunu konusuna iliişkin Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir araya geldiği zirveyi değerlendiren Kenan Alpay atılan adımları olumlu buldu. Kılıçdaroğlu'nun meseleyi çözmeye yönelik hareketini Önder Sav-Deniz Baykal çizgisinden ayrılmak olarak nitelendiren Alpay MHP'nin konuyla alakalı tavrının yapıcı olmadığını belirtti.

Duruma soğuk kanlı yaklaşmamanın on binlerce insanın daha ölmesini savunmak anlamına geldiğini vurgulayan Alpay CHP'nin resmi ideoloji dayatmaktan ve bugüne kadar yapılan zulümlerin yanında durmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Alpay sorunun çözülmesi aşamasında adımların PKK'ya ya da BDP'ye karşı bir koz yakalamak için Kürt Halkı'nın mağdur edildiği durumların düzeltilmesine ilişkin atılması gerektiğini söyledi.

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum