1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemal Kılıçdaroğlu askere hastaneleri geri vereceğini söyledi
Kemal Kılıçdaroğlu askere hastaneleri geri vereceğini söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu askere hastaneleri geri vereceğini söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyada hastanesi olmayan hiçbir ordu yok. Bizim ordumuzun ne hastanesi kaldı ne de doktoru. İktidar olduğumuzda ordunun elinden alınan bütün hastaneleri yeniden orduya geri vereceğiz." dedi.

19 Ekim 2022 Çarşamba 21:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Asker ve Kemalizm ilişkisi Türkiye'de çok konuşulduğu gibi asla çözüme kavuşturulamayan bir ilişki ağını barındırıyor. Askeri darbelere karşı her daim statükosunu korumayı tercih eden Kemalizm, 'orduyu ihya etmeyi' misyon olarak mı görüyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamalarda askeri hastanelerin sivilleştirilmesine karşı olduğunu belirtirken, orduya tekrar askeri hastane tahsis edeceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bizim kırmızı çizgimiz bayrak ve vatandır. Sakarya'daki Tank ve palet fabrikasını iktidar olduğumuz 1 hafta içerisinde Katar'ın elinden alacağız. Niye alıyorsun hangi gerekçe ile aldın? Benim dışımda itiraz eden var mı? O zaman niye oy veriyorsunuz?

Dünyada hastanesi olmayan hiçbir ordu yok. Bizim ordumuzun ne hastanesi kaldı ne de doktoru. Allah nasip ederse iktidar olduğumuzda ordunun elinden alınan bütün hastaneleri yeniden orduya vereceğiz. Şarapnel geldiği zaman ilk müdahaleyi o yapar. Ş u soruyu sorun: Hangi gerekçeyle ordunun elinden hastaneler alındı? Bana bir Allah'ın kulu bunun cevabını versin.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez kendi toprağımızda bulunan bayrağı indirdik. Hani bunlar milliyetçiydi vatan severdi? Biz bir karış toprak için canımızı vermeye hazırız. Allah nasip ederse iktidar olduğumuz Süleyman Şah Türbesi'ne bayrağımızı dikeceğiz. Onlar yapamıyorlar biz yapacağız."

Askeri yanına çekmeye çalıştığı ve askeri statükoculuğa desteğini esirgemediği görülen CHP'nin siyasi manevraları geçmişe olan özlemini hatırlatıyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan ve sivil hale getirilen GATA'nın askeriyeye neden devredilmesi gerektiğini açıklamakta zorlanan muhalefetin bu ısrarının ardındaki amaç merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum