1. HABERLER

  2. HABER

  3. KDP'den KCK/PKK'ya: Sorun Çıkarmaktan Başka Ne Yaptınız?
KDP'den KCK/PKK'ya: Sorun Çıkarmaktan Başka Ne Yaptınız?

KDP'den KCK/PKK'ya: Sorun Çıkarmaktan Başka Ne Yaptınız?

KDP, KCK'ya “Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?” diye sordu.

16 Aralık 2015 Çarşamba 09:05A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi, PKK’yı da kapsayan çatı örgüt KCK'ya eleştiri içeren bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, KCK'nın, Musul’un Başika bölgesine gönderilen askerlerle ilgili KDP’ye yönelik suçlamalarına cevap verildi.

KCK'dan dün yapılan açıklamada “Irak’a asker göndermesi söylenildiği gibi bazı güçleri eğitmek amaçlı değildir. Böyle söylenerek gerçek amaç gizlenmeye çalışılmaktadır. KDP de söylem ve tutumlarıyla Türkiye devletinin esas amacını örtmesine yardımcı olmaktadır.” ifadeleri yer almıştı.

KDP’den yapılan açıklamada ise, “Türkiyeliler bölge sınırı ve diğer bazı yerlere girdiyse de sizin yanlış siyasetiniz yüzündendir.” denildi ve şu ifadelere yer verildi:

“KDP, sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödüyor, daha ne yapsın? Kürdistan Demokrat Partisi, birçok sebepten dolayı Kürdistan halkı ve toprağı için bedelle sonuçlanan zulmünüzü bile milletten saklamıştır.”.

“Sorun ve Engel Çıkarmaktan Başka Ne Yaptınız?”

Açıklamada, KCK'ya, “Kürt kurtuluş hareketi ve Kürdistan halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz. Ne siz, ne de başkası, ne istediğinizi, neyin peşinde olup, kim tarafından öne sürüldüğünüzü bilmiyor. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?” diye soruldu. 

KDP ayrıca KCK'yı, Irak Kürdistan Özerk Bölgesi'ndeki 500 köyün ve Türkiye'de de birçok köyün harap olmasına neden olmakla suçladı.

KCK'ya “Neden gidip sorunlarınızı Türkiye’yle çözmüyorsunuz? Madem Türkiye’ye karşı gelemiyorsunuz, neden Kürdistan Bölgesi için sorunlara sebep oluyorsunuz?” diye soran KDP açıklamasında, “Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti gelmiştir. Mukayese etsinler, siz mi Kürdistan halkının yaşamını alt üst ettiniz yoksa Kürdistan Demokrat Partisi mi?” denildi.

Rudaw, Al Jazeera

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum