1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK: Gençlerin Katili Doğrudan AKP Hükümetidir!
KCK: Gençlerin Katili Doğrudan AKP Hükümetidir!

KCK: Gençlerin Katili Doğrudan AKP Hükümetidir!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı açıklamada Suruç'taki katliamın sorumlusunun doğrudan Ak Parti hükümeti olduğunu iddia etti.

21 Temmuz 2015 Salı 01:00A+A-

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Suruç’ta gerçekleştirilen katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklamasında, “Suruç’ta Amara Kültür Merkezine yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca devrimci sosyalist genç ve sivil halk katledilmiştir. Bu katliamda şehit düşenleri saygıyla anıyor, mücadelelerini yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz. Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP hükümetidir. AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. Suriye’de de Türkiye’de de IŞİD'i AKP hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD’li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD’i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD’le iç içe geçmiştir” denildi.

AK Parti'nin saldırıların hesabını mutlaka vermesi gerektiğini belirten KCK, "Bu saldırıyla AKP'nin gerillaya neden silah bırakma dayatması yaptığı daha iyi anlaşılmıştır. AKP, Kürdistan ve Türkiye'de taşları bağlayıp köpekleri salmak istemektedir. Kendi otoriter faşist zihniyeti önündeki tüm engelleri kaldırmayı hedeflemektedir. Kürt düşmanları ile ittifak kuran Türk devleti Kürtleri soykırıma uğratmak için şimdi de soykırımcı faşist güçleri kullanmaktadır. Kendisinin açıkça yapamadığı, yapamayacağı işleri bu faşist çetelere yaptırmaktadır. Bu saldırı, seçim öncesi ve sonrası yapılan saldırılarla birlikte düşünüldüğünde AKP tarafından Kürt halkına, Özgürlük Hareketi'ne ve dostlarına karşı savaş açıldığını ortaya koymaktadır. Bu saldırının hem planlanmasında hem de içinde AKP bulunmaktadır. Hiç kimse bu saldırıların AKP hükümetinin ve Türk istihbarat örgütlerinin bilgisi dışında olduğunu söyleyemez. AKP bu saldırıların hesabını mutlaka vermek durumundadır” diye belirtti.

Bu saldırılarda ölenlerin çoğunun başından beri Rojava Devrimini destekleyen ESP sempatizanı gençler olmasının da tesadüf olmadığına dikkat çeken KCK, “Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ni değil, Rojava Devrimine destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava Devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır. AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê’nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır. Kobanê düştü düşecek diyen, Kobanê özgürleştiğinde ise niye seviniyorsunuz, Kobanê yerle bir olmuş diyecek kadar pervasızlaşan insanlık dışı bir zihniyetin bu saldırının gerçekleştiricisi ve ortağı olması da anlaşılır bir durumdur” dedi.

Ak Parti hükümetine karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısında da bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu kirli politikayı ancak ayağa kalkan Kürt halkı ve demokrasi güçleri durdurabilir. Bu temelde tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olan AKP hükümetine karşı mücadeleyi yükseltmeye; derhal bir demokrasi programıyla bu kirli politikalara müdahale etmeye çağırıyoruz.”

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum