1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK Davası Sanıklarının Tahliye Talebi Reddedildi
KCK Davası Sanıklarının Tahliye Talebi Reddedildi

KCK Davası Sanıklarının Tahliye Talebi Reddedildi

Diyarbakır'da görülen KCK davasında tutuklu bulunan 91 sanık için 5 yıllık tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesiyle yapılan tahliye talebi mahkemece reddedildi.

17 Mart 2014 Pazartesi 19:51A+A-

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davası sanıklarının tahliye talebine ilişkin dosyadaki incelemesini tamamladı.

Mahkeme heyeti, sanıkların, 5 yıllık tutukluluk süresi ve yapılan son yasal değişiklikleri gerekçe göstererek yaptıkları tahliye talebinin reddine karar verdi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında, "PKK/KCK terör örgütünün hala faaliyetini devam ettirmesi ve bu faaliyetler kapsamında, suç işlediği iddia edilen sanıkların delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanıklar üzerinde baskı kurma, sanıkların kaçma, saklanma ve terör örgütünün kadrosuna katılma şüphesinin varlığının bulunması, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri sürenin makul ve ölçülü olmasını" gerekçe gösterdi.

Avukatlar, talebi geri çekmek için başvurmuştu

KCK davası sanıkları avukatlarından Cihan Aydın ve Mehmet Emin Aktar, bir süre önce, tahliye talebini değerlendirecek olan mahkemeye dilekçe ile başvuruda bulunarak, yaptıkları talebin işleme konulmamasını istemişti.

Avukatlar Aydın ve Aktar, dilekçelerinde, mahkemenin daha önce sanıklar Hasan Hüseyin Ebem, Mehmet Nimet Sevim, Mazlum Tekdağ, Ercan Akyol ve Hüseyin Yılmaz'in tahliye talebinin "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin devam ediyor olması ile sanıkların tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri" gerekçesiyle reddine karar verildiği hatırlatılarak, "mahkemenin bu kararıyla dava ve tutuklamaya bakış açısının açık bir şekilde ortaya konulduğu" kaydedilmişti.

Bu arada, mahkeme tutuklu yargılanan ve aralarında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da bulunduğu 17 sanık hakkında başka suçlardan aldığı cezalardan dolayı "infazına ilişkin tarihlerin tutukluluk süresinin hesabında dikkate alınmasına yer olmadığına" kararı verdi.

AA

HABERE YORUM KAT