1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK ABD’nin yolunu gözlüyor!
KCK ABD’nin yolunu gözlüyor!

KCK ABD’nin yolunu gözlüyor!

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar Türkiye ile PKK arasında yaşanan çatışmaların IŞİD ile mücadeleyi aksattığını hatırlatarak ABD’den devreye girip tarafları uzlaştırması çağrısında bulundu.

06 Ağustos 2015 Perşembe 13:27A+A-

Haksöz Haber

Amerika’nın Sesi radyosunun Kürtçe bölümüne konuşmasında Tayyip Erdoğan’ı müzakere masasını devirmekle suçlayan Aydar çözüm sürecinin bitmediğini fakat devam edebilmesi için uluslararası güçlerin Türkiye’yi zorlaması gerektiğini söyledi.

Bugün Brüksel’de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek olan Zübeyir Aydar ABD Kongresi ve Beyaz Saray’ın çözüm için rol üstlenmeleri gerektiğini ifade etti ve ABD’den çatışan tarafları bir masa etrafında yan yana getirmeleri çağrısında bulundu ve bu yapıldığı takdirde IŞİD ile savaşta daha etkin bir rol üstleneceklerini de vurguladı.

PKK cenahından daha önce de ABD’nin devrede olması ve çözüm sürecine dair rol üstlenmesi gerektiğine dair açıklamalar, çağrılar yapılmıştı. Bu talebi bir kez daha seslendiren Zübeyir Aydar’ın IŞİD ile savaşta daha etkin rol üstlenebilecekleri vurgusu ise işbirlikçiliğe yatkınlığı gözler önüne sermiş oldu. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum