1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kayyımın manevi kızının usulsüzlükleri soruşturulmalı!
Kayyımın manevi kızının usulsüzlükleri soruşturulmalı!

Kayyımın manevi kızının usulsüzlükleri soruşturulmalı!

İçişleri Bakanlığı’na bağlı mülkiye müfettişlerinin Mardin Büyükşehir Belediyesi’ndeki incelemelerine ilişkin raporlarında, merkeze alınan eski kayyım Mustafa Yaman’ın “manevi kızı” olarak tanınan Merve Erciyas Çatal’a dair çok sayıda suç iddiası yer aldı

22 Aralık 2020 Salı 15:30A+A-

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Mardin'e Kayyım olarak atanan daha sonra merkeze çekilen Vali Mustafa Yaman'ın manevi kızı Erciyas Çatal'ın belediyede birçok usulsüz işe karıştığı gibi kamu mallarını sorumsuzca harcadığı tespit edilmiş. 

Müfettiş İnceleme Raporunda, Sosyal Hizmetler ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın yanı sıra Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yürüten Erciyas Çatal hakkında şu suçlamalar yer alıyor: Belediyenin imkanlarını şahsi amaçla kullandığı, harcama yetkilisi olarak bulunduğu ihale iş ve işlemlerinde mevzuata açıkça aykırı işlemlerinin olduğu, kurumun zimmetinde olan malların muhafaza ve tesliminde önemli ölçüde eksiklerin bulunduğu, Daire Başkanlığı tarafından yapılan yardım malzemelerinin yerine ulaşmadığı veya yardımların yalnızca kağıt üzerinde yapıldığı, personeline usule aykırı olarak zorla imza attırdığı, kurumun kayıtlarında mevzuata aykırı işlemler yaparak kamunun zarara uğratıldığı... 

Raporda, Çatal hakkında ırkçılık iddiaları da yer aldı. Çatal’ın Kürt personele yaklaşımı,  “Gerekirse hiçbir Kürt bırakmam”, “Belediyede kuşdili konuştururum, Kürtçe konuşturmam”, “Mardin’de adam olsaydı, özel kalem müdürü olmazdım” sözleriyle raporda yer aldı.

Çatal’ın polis olan eşini, polis okulunu kazandığı sırada belediye araçlarıyla konvoy şeklinde okula götürdüğü, eşine aldığı hediyeleri belediye hesabından ödediği, doğum günü ve kına gecesini de belediye imkanlarıyla gerçekleştirdiği de öne sürüldü. Raporda, Çatal’ın kendi düğün masraflarına kadar varan tüm harcamalarda belediye imkanlarını kullandığı, düğüne katılan misafirlerin konaklama masraflarının da “bir sponsor” tarafından karşılandığı belirtildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesindeki teftişler kapsamında, merkeze alınan Vali Mustafa Yaman'ın manevi kızı Merve Erciyas ile Fen İşleri Daire Başkanı ve Bülent Erdolu görevden alınanlar arasında yer almıştı.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum