1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayseri’de hava kirliliğinin sebebi bulunmuş: Suriyeliler!
Kayseri’de hava kirliliğinin sebebi bulunmuş: Suriyeliler!

Kayseri’de hava kirliliğinin sebebi bulunmuş: Suriyeliler!

Kayseri’nin bir ilçesinde belediye meclis üyeliği yapan İYİ Partili, hava kirliliğinden Suriyelileri sorumlu tuttu!

05 Ocak 2021 Salı 18:31A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Ümit Tunçbilek, Kayseri'de artan hava kirliliğine dikkat çeken bir konuşma yapmış. ‘Ne var ki bunda?’ diye bir soru akıllara gelebilir. Yani belediye meclis üyesi olan birisinin ilgilenmesi gereken konular arasında ‘hava kirliliği’ muhakkak yer alır.

Ancak Ümit Tunçbilek isimli şahıs hava kirliliğinin sebeplerini sayarken öyle bir şey yapıyor ki artık oldukça tanıdık gelmeye başlayan ırkçı-faşist söylemleri dile getirmiş oluyor! Tabi ki bu durumu üzülerek aktarıyoruz. Bir insanın önyargıları sebebiyle zekasının işlevsiz hale gelmesi ve mantıklı düşünce üretememesi bizi sevindirmez.

Tunçbilek Kayseri’deki yerel haber sitelerinden birine verdiği demeçte ‘oksijen solumak istiyoruz, azot değil!’ şeklindeki ifadelerle tepkisini dile getiriyor. Hava kirliliğinin sebeplerini sıralarken ise fazla azot solumaya bağlı olarak söylendiği belli olan rezil ifadeler dökülüyor dilinden. ‘Kent merkezinde yoğunlaşan Suriyelilerin de yaktıkları bazı uygun olmayan maddeler nedeniyle hava kirliliğine neden olduklarını’ söyleyen Tunçbilek öncelikle 'yoğunlaşmak' ifadesiyle(!) Suriyelilerden ‘kara bulut’ gibi bahsederek partisinin ırkçı literatürüne yeni argümanlar kazandırmış. Ne kadar teşekkür etseler az! Ardından ise patlatıyor bombayı, Suriyelilerin uygun olmayan maddeler yakmaları da hava kirliliğinin sebepleri arasındaymış!

Kayseri Belediyesi’nin hava kirliliğine çare bulması şart! Baksanıza belediye meclis üyeleri bile ne hale gelmiş. Bir grup insan, yaktıkları iddia edilen maddelerden dolayı şehrin hava kirliliğine sebep olmakla suçlanıyor. Ciddiye dahi alınamayacak bu sözleri dile getiren belediye meclis üyesini şimdiden yılın en fantastik ırkçısı ödülüne layık görüyoruz!

135084267-2510803312561511-7353363909499316626-n.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum