1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kavgam 70 Yıl Sonra Almanya'da Raflarda Yerini Aldı
Kavgam 70 Yıl Sonra Almanya'da Raflarda Yerini Aldı

Kavgam 70 Yıl Sonra Almanya'da Raflarda Yerini Aldı

Adolf Hitler'in otobiyografisini ve fikirlerini kaleme aldığı Kavgam (Mein Kampf) kitabı, Almanya’da 70 yıl aradan sonra raflarda yerini aldı.

08 Ocak 2016 Cuma 21:45A+A-

Münih merkezli Çağdaş Tarih Enstitüsü (IFZ) tarafından, tarihçilerin bilimsel açıklamaları ve eleştirileri dahil edilerek hazırlanan Kavgam’ın yeni baskısı sadece 4 bin adet basıldığı için çok kısa sürede tükendi. 15 bin kişinin ön sipariş verdiği kitabın önümüzdeki yıl elektronik versiyonu okuyucuyla buluşacak. 

Kavgam’ın yeni baskısı, iki cilt, 27 bölüm ve bin 950 sayfadan oluşuyor ve 59 avrodan satışa sunuluyor. Kavgam kitabına 3 bin 500 dipnot ilave edilerek piyasaya sunulmasına izin veriliyor.

Kitabın ilaveli yeni baskısıyla, Kavgam’ın ideolojik propaganda amaçlı kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Almanya'da Kavgam'ın bilimsel amaçlı, eleştiriler de içeren baskıları dışında, yeni baskılarının yapılması beklenmiyor. Eyaletler, kitabı propaganda amaçlı yeniden basmak isteyen aşırı sağcı yayınevlerini, Alman Ceza Kanunu’nun nefret söylemini yasaklayan 130’uncu maddesi çerçevesinde engellemeyi planlıyor. Buna göre milliyeti, ırkı, dini ya da etnik kökeni nedeniyle bir gruba karşı nefreti körükleyen, şiddet çağrısında bulunanlara 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. 

(AA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT