1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kavakçı: Zorba Nuh Mete de Yargılansın!
Kavakçı: Zorba Nuh Mete de Yargılansın!

Kavakçı: Zorba Nuh Mete de Yargılansın!

Merve Kavakçı, 28 Şubat sürecinde DGM Başsavcısı olan Nuh Mete Yüksel’in de yargılanması gerektiğini söyledi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 00:49A+A-

28 Şubat davasının müdahillerinden gazetemiz yazarı ve Fazilet Partisi (FP) İstanbul Eski Milletvekili Merve Kavakçı, 28 Şubat sürecinde kendisini tutuklatmak isteyen dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in de yargılanması gerektiğini söyledi.

Kavakçı, milletvekili olduğu dönemde Nuh Mete Yüksel’in gece yarısında evinin kapısını yumruklayarak dışarı çıkmasını istediğini ve ‘İçeride olduğunu biliyorum, dışarı çık seni götüreceğim’ diye bağırdığını hatırlatarak, “Evde çocuklarım, yeğenim ve 90 yaşındaki ninem de vardı. Bütün ailem çok korkmuştu” dedi.

Yüksel’in söz konusu gece yarısı baskınını milletvekili dokunulmazlığı olduğu bir dönemde yaptığını hatırlatan Kavakçı, “Nuh Mete Yüksel ve dönemin bazı medya patronları ile köşe yazarlarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de benim milletvekilliği hakkımı elimden almak için ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu. Kavakçı, mağdur olduğu 28 Şubat sürecinde payı olan herkesin yargılanması gerektiğini söyledi.

“Nuh Mete Yüksel’i Yadırgıyorum”

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Nuh Mete Yüksel’in, Merve Kavakçı olayındaki tavrını eleştirmiş ve “Gece geç saatlerde polislerle kapısına dayanıp, bir hanımı gözaltına almaya çalışmanın, hele bu gözaltına alma işlemini Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Nuh Mete Yüksel’in üstlenmiş olmasını son derece yadırgıyorum” dedi.

Paketteki Örtü Açılımı Eksik

Fazilet Partisi’nden 1999’da milletvekili seçilen ancak TBMM’de yemin ettirilmeyen Kavakçı, paketi de değerlendirerek, “Başörtüsü konusundaki açılım önemli bir adım. Ancak  hakim ve savcılık alanlarının açılımın dışında tutulması, başörtülü kadınları ikinci sınıflaştırıcı bir tutum. Bu, fayda değil zarar getirir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Başörtülü kadınlara ‘eksik vatandaş’ muamelesi yapılmış olur... Başı açık bir kadın, hakim ve savcı olabilecek, başı örtülü bir kadına ‘Sen bu mesleği icra edemezsin’ denecek; böyle şey olur mu, bu kabul edilebilir mi? Hayır” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum