1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katolik Rahip, Humus’taki Açlık ve Kuşatmayı Anlattı
Katolik Rahip, Humus’taki Açlık ve Kuşatmayı Anlattı

Katolik Rahip, Humus’taki Açlık ve Kuşatmayı Anlattı

İngiliz gazetesi, Suriye'nin abluka altındaki şehri Humus'ta yaşanan insani krizi Hollandalı bir rahibin ağzından aktardı...

03 Şubat 2014 Pazartesi 17:42A+A-

Suriye’den yükselen insani yardım çığlıklarını Hristiyanlar üzerinden yer vermeyi tercih eden Batı medyasında bu defa Humus'un dramı dile getirildi.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre İngiliz Daily Telegraph gazetesi, 1 yıldan uzun süredir hükümet güçlerinin kuşatması altında olan kentte, 1966’dan beri yaşayan Hollandalı Katolik rahip Frans Van der Lugt ile konuştu. Katolik rahip, şehirde açlık yüzünden bazı kişilerin akıl sağlığını yitirdiğini anlattı.

Suriye hükümetiyle siyasi muhalifler arasında geçen hafta Cenevre’de yürütülen görüşmelerde, Humus’a insani yardım ulaştırılması teklifi üzerinde anlaşma sağlanamamıştı. Uluslararası toplumun Suriye halkını unuttuğunu söyleyen Van der Lugt, 60 bin kişilik Hristiyan nüfustan sadece 66 kişinin kaldığını söyledi.

"Şehir kanunsuz bir ormana döndü" diyen Van der Lugt, özellikle bebeklerin çok fazla etkilendiğini, açlıktan güçsüz kalan annelerin bebeklerini emziremediğini belirtti.

Humus'ta açlıktan şimdiye kadar 8 kişinin öldüğü bildiriliyor. Şehirden internete yansıyan son görüntülerde açlıktan yanakları çökmüş, gözlerinin altında derin siyah halkalar oluşmuş çocuklar günlerdir bir şey yemediklerini anlatıyor.

Müslüman Kuruluşların Desteği

Aynı zamanda psikolog olan Hollanda asıllı rahip, açlığın "insanları delirtmeye başladığını", akıl sağlığını yitirenlerin terkedildiğini de ekledi. Gazete haberinde, Esed'in Batı dünyasına kendisini Hristiyanların koruyucusu gibi gösterme çabalarını da hatırlatarak, sahadaki durumun farklı olduğunu anlattı.

Katolik rahip Van der Lugt, Müslüman komşularının kendilerine çok iyi davrandığını, bir Müslüman yardım kuruluşunun kendilerine her hafta 4 kilogram un ulaştırdığını belirtti. Batı dünyasını Suriye halkını terk etmekle suçlayan rahip, "onlar çıkarlarına bakıyor, bu politika" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT