1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Katliam ve Propagandanın Asli Sahipleri”
“Katliam ve Propagandanın Asli Sahipleri”

“Katliam ve Propagandanın Asli Sahipleri”

Kenan Alpay, bugünkü yazısında, Esed ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen katliamlara ilişkin haberleri “propaganda” şeklinde niteleyerek güvenilirliğine gölge düşürmeye çalışanlara cevap veriyor.

06 Mart 2018 Salı 11:05A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden çıkan ve “Suriye’de faaliyet gösteren cihatçı örgütleri kapsamayan” ateşkes kararının yürürlüğe girip girmediği neredeyse belli değil. Çünkü Amerika ve Fransa kadar İran’ı da endişeye sevk eden ateşkes ihlali itirazları Doğu Guta, İdlip ve benzeri bölgeler için değil ağırlıklı olarak Zeytin Dalı Harekâtı’nın kapsam alanı olan Afrin beldesini ve biraz da tamamen Şii milislerin faaliyet gösterdiği kuşatma altındaki Nubbul ve Zehra beldelerini işaretliyor.

BMGK, insani yardım ve acil tedaviye muhtaç hastaların tahliyelerini mümkün kılmak üzere 30 günlük ateşkes kararı aldı. Bu karar Rusya’ya rağmen alındı alınmasına ama ne Rusya’nın bu kararı uygulamak gibi bir niyeti var ne de İngiltere ve Fransa’yla beraber hareket eden Amerika’nın bu kararın takipçisi olmak hususunda güvenilirliği var. Suriye’deki yıkımın durdurulması, işlenen katliamların engellenmesi veya bu suçları işleyenlerin nasıl yargılanacağına dair ortada bir şey yok. Çünkü henüz yıkım ve öldürme istenen seviyeye ulaşmış değil.

(...)

Yazının devamı için tıklayın: Katliam ve Propagandanın Asli Sahipleri