1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Katil Esed'in sözcüsü BMGK’da zırvaladı
Katil Esed'in sözcüsü BMGK’da zırvaladı

Katil Esed'in sözcüsü BMGK’da zırvaladı

İran ve Rusya’nın uşağı Esed’in sözcüsü Velid Muallim Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı için önceden kaydedilen konuşmasında Türkiye'yi hedef aldı.

29 Eylül 2020 Salı 02:04A+A-

Suriye’de ve bölgedeki terörün ana sponsorlarından birinin Türkiye olduğunu öne süren Katil Esed’in sözcüsü Muallim, Ankara'nın, "Türkiye’nin işgaline direnen onlarca kentin suyunu kestiğini" iddia ederek bunun "hem insanlığa karşı bir suç, hem de bir savaş suçu olduğunu" söyledi.

"Konu terörizmi finanse etmek ve buna sponsor olmak olduğunda, Türk rejimi harika bir yönetim gösteriyor" diye zırvalayan Muallim, Türkiye'nin su akışını kesmesi nedeniyle, koronavirüs salgınından mustarip olan bölgelerde sivillerin hayatının tehlikeye girdiği sözüyle de binlerce insanın katili, milyonlarcasının göçebe olmasının baş müsebbibi bir rejimin sözcüsü olduğunu unuttu herhalde! Ankara'nın, "ılımlı muhalifler olarak nitelendirdiği teröristleri, savaşmaları için Libya'ya götürdüğünü, Irak’ın egemenlik haklarını çiğnediğini ve sığınmacıları Avrupa'ya karşı, Doğu Akdeniz'deki enerji meselesinde bir koz olarak kullandığını" öne süren katil rejimin sözcüsü, Türkiye'nin "uluslararası hukuka göre yasaları tanımayan bir haydut rejim tarafından yönetildiğini" ve izlediği siyasetin, tüm bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını iddia ederek “derhal durdurulması zorunludur” dedi.

Türkiye’den tepki

Muallim'in zırvalarına yanıt veren Türkiye'nin BM'deki temsilciliği, "Suriye rejiminin gülünç suçlamalarla dolu ifadelerinin tümden reddedildiğini" duyurdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türkiye temsilciliği yetkilisi, "Meşruiyetini uzun süre önce kaybetmiş olan katil Suriye rejimi Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısını, gerçekleri saptırmak için kötüye kullanmaya devam ediyor" dedi.

AP’nin naklettiğine göre, "Suriye rejimi, Suriye'de yaşayan milyonlarca insanın ölümünden, sakat kalmasından, kaçırılmasından, kaybolmasından ve açlıktan sorumludur" diyen söz konusu yetkili, "Suriye'nin insanlığa karşı işlediği suçlar, uluslararası insan hakları ihlalleri ve savaş suçları sayısız BM raporu ile belgelenmiştir" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT