1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam’ın Siccil Taşları Tel Aviv’i Vuruyor
Kassam’ın Siccil Taşları Tel Aviv’i Vuruyor

Kassam’ın Siccil Taşları Tel Aviv’i Vuruyor

İsrail için beklemediği sürprizler… Şafak 5 adlı Kassam füzeleri bu sabah da Tel Aviv'i vurdu.

15 Kasım 2012 Perşembe 13:29A+A-

Bu sabah 3 mücahidi daha şehit eden İsrail'in merkezine füze fırlatıldı.

Siyonist işgal devleti bir yandan saldırılar ve tehditler yoluyla fiili ve psikolojik savaşını sürdürürken bir yandan da beklemediği ve hesap etmediği sürprizlerle karşılaşmanın sıkıntılarını yaşamaya devam ediyor. İşgal güçlerinin dünkü cinayetlerinin ve yoğun saldırılarının ardından ilk kez Kassam Tugayları'nın attığı füzelerin işgalciler tarafından Tel Aviv olarak adlandırılan Filistinlilerin ise Tellu'r-Rebi' adını verdiği şehre ulaşması siyonist saldırgan açısından endişe verici bir sürpriz olmuştu.

Kassam Tugayları'nın Şafak 5 (Fecr 5) adını verdiği bu füzeler bu sabah, siyonistlerin Gazze’de 3 mücahidin şehit olmasına yol açan saldırılarına cevap eylemlerinde de Tel Aviv'e kadar ulaştı.

Hamas'ın askerî kanadı durumundaki Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada tamamen yerel şartlarda ve Kassam mücahitlerinin kendi imkânlarıyla üretilen bu füzelerin 75 km. menzilli olduğu ve siyonist işgalcilerle Filistin direnişi arasındaki çatışmalarda ilk kez bu nitelikte füze kullanıldığı ifade edildi.

Kassam Tugayları'nın web sitesinde yapılan açıklamada işgalcilerin dünkü saldırılarının ardından bu füzelerin iki kez fırlatıldığı birinci saldırının dün gece yarısından sonra ikincisinin ise bugün sabah gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada atılan füzelerin işgalcilere önemli kayıplar verdirdiği ancak işgal devletinin başlattığı saldırıların psikolojik tesir boyutunun olumsuz etkilenmemesi için verdiği kayıplar hakkında açıklama yapmaktan çekindiği vurgulandı.

Kassam Tugayları işgalcilere karşı başlattığı son füze saldırılarını "Kassam'ın Siccil Taşları" adını veriyor. Bu isim de Kur'an-ı Kerim'in Fil Suresinde geçen ebabil kuşları olayında anılan "siccil (pişirilmiş balçık) taşları" ibaresinden alınmış durumda.

 

HABERE YORUM KAT