1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Tugayları: "İşgalciyi Kovmak İçin Direniş Tek Yol"
Kassam Tugayları: "İşgalciyi Kovmak İçin Direniş Tek Yol"

Kassam Tugayları: "İşgalciyi Kovmak İçin Direniş Tek Yol"

Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, kendisine bağlı mücahidlerin işgalciyi Filistin topraklarından çıkarmak için yerin üstünde ve altında hazırlık yaptıklarını belirtti.

13 Şubat 2016 Cumartesi 15:09A+A-

Dün akşam Gazze’nin Han Yunus şehrinde hayatını kaybeden İzzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarından birinin cenaze törenine katılan el-Kassam Tugayları sözcüsü, “Beklenen özgürlük günü için hazırlığımızı sürdürüyoruz. Toprağı özgürleştirmek ve işgalciyi kovmak için direniş tek yol ve tek seçenektir. el-Kassam Tugayları olarak direnişi kucaklayan ve düşmana boyun eğmeyi reddeden Filistin halkını savunmaktan şeref duyuyoruz.” dedi.

Mervan Maruf adlı el-Kassam Tugayları mücahidi Han Yunus’ta bir tünelin çökmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Maruf’un da hayatını kaybetmesiyle yıl içinde tünel çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi.

2014 yılında meydana gelen savaşta büyük bir görev yerine getiren tüneller aracılığıyla mücahidler düşmanı püskürttükleri gibi, tünelleri kullanarak mevzilerin arkasına geçip düşman askerleriyle çarpıştılar. Sayıları bilinmemekle birlikte şu anda direniş güçlerinin elinde bulunan esirler tüneller aracılığıyla esir alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT