1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam, İsrail’e Füze Yağdırıyor
Kassam, İsrail’e Füze Yağdırıyor

Kassam, İsrail’e Füze Yağdırıyor

Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam etkili misillemede bulunuyor. (VİDEO)

15 Kasım 2012 Perşembe 02:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliam ve Kassam komutanı Ahmed el-Caberi’ye düzenlediği suikast sonrasında çok sayıda füze İsrailli yerleşimcilerin bulunduğu topraklara düştü.

İsraillilerin panik içerisinde özellikle Gazze’ye yakın semtleri boşalttıkları ve sığınaklara ya da daha güvenli bölgelere kaçtıkları ifade ediliyor.

İzzeddin el-Kassam başta olmak üzere İsrail’i roket ve Grad tipi füze yağmuruna tutan direniş grupları özellikle Beersheba, Ashdod ve Ofekim’i vuruyor. Vurulan merkezler arasında askeri bir nükleer tesisin de olduğu haberleri geliyor.

Hamas’ın füzeleri sonucunda bir askeri merkezde birkaç İsrail askerinin öldüğü iddia edildi. Bu bilgi de şu an için teyit edilmiş değil.

"Tel Aviv’de Bir Hedef Vuruldu"

Hamas’ın Tel Aviv’e de füze fırlatmayı başardığı iddia ediliyor. Kassam füzelerinin Tel Aviv'deki bir elektrik santralini vurduğu açıklandı. Ancak bu bilgi henüz teyit edilemedi. Kassam Tugayları, ilk kez yerli ve el yapımı bir füzeyi Tel Aviv'e yollamayı başardıklarını duyurdu.

Öte yandan hava saldırıları devam ederken denizden de Gazze’yi bombalayan İsrail gemilerinden birinin Hamas’a ait füzelerden isabet aldığı ve 1 Siyonist askerin öldüğü, 3’ünün yaralandığı bilgisini haber ajansları geçti.

“Özgürlük Savaşı Başladı”

İsrail’in komutan Caberi’yi şehit etmesinin ardından “İşgal kuvvetleri kendilerine cehennemin kapılarını açmıştır.” açıklamasını yapan İzzeddin Kassam Tugayları, açıklamada “Büyük lider Ahmet el Caberi'nin öldürülmesi, özgürlük savaşının ve Siyonistlerin uğursuz günlerinin başlangıcı olacaktır.” ifadelerine yer vermişti.

Bu haince savaşı başlatan suçlu İsrail’in, kara günleri ve gelecek olan darbeleri beklemek durumunda olduğunu belirten Kassam Tugayları, askerî üslere gönderdiği roket ve füzelerle İsrail’e misillemede bulunuyor.

İslami Cihad: "Büyük Bir Mücahid ve Aziz Dostu Uğurluyoruz!"

İslami Cihad hareketi de “büyük bir komutan ve yiğit bir mücahid” olarak nitelediği Caberi’nin hayatını direniş yolunda feda ettiğini belirterek mümince ve Allah’ın nusretine inanmış bir şekilde İslami Cihad hareketinin büyük bir mücahid ve aziz bir dostu uğurlağını ifade etti. Hareket, işgalci güçlere misliyle karşılık verileceğini açıkladı.

rocket_kassam.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum