1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Karim Benzema, aşırı sağcı Fransız politikacıya İslamofobi davası açtı
Karim Benzema, aşırı sağcı Fransız politikacıya İslamofobi davası açtı

Karim Benzema, aşırı sağcı Fransız politikacıya İslamofobi davası açtı

Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema, kendisini ‘IŞİD sempatizanı’ olarak hedef gösteren tweeti nedeniyle aşırı sağcı Fransız politikacıya dava açtı.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Le Parisien gazetesine göre, Fransız Müslüman futbolcu Karim Benzema, sosyal medyada kendisini IŞİD sempatizanı olarak hedef gösteren Fransız aşırı sağcı siyasetçi Damien Rieu’yu dava etti.

Müslüman fotbolcu Benzema’yı hedef alan aşırılık yanlısı politikacı, İslami hassasiyetleri belirgin olan Karim Benzema’ya karşı İslamofobik bir tutum sergiledi.

Fransız gazetesi geçen hafta, Benzema'nın Fransız aşırı sağ partisi Reconquête üyesi Damien Rieu'ya dava açtığını aktardı. Son Fransa seçimlerinde Müslüman karşıtı partinin lideri Eric Zemmour seçimlerde Macron’a karşı kaybetmişti. Zemmour’un partisinde yer alan Damien Rieu, ‘2020'de Benzema'yı bir terörist olarak gösteren ve 34 yaşındaki forvetin aşırılıkçı görüşlere sahip olduğunu öne süren iki tweeti’ sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Tweetlerden birinde Rieu, Paris'in doğusundaki Fransız kasabası Meaux'da imam olan Nourdine Mamoune ile Benzema'nın bir fotoğrafını bir arada yayınlamış, ikisi için de IŞİD sempatizanları olarak sunmuştu.

Rieu 23 Ekim 2020'de yaptığı paylaşımda, “Sanırım Benzema bize bir mesaj göndermek istiyor.” diye yazmıştı.

Benzema'nın avukatları tweet'i eleştirdi ve Rieu'yu nefreti körüklemekle suçladı. Fransız medyasına göre Fransız forvetin yasal temsilcileri davayı mahkemeye taşıdı ve halka açık bir hakaret davası açtı. Le Parisien, Rieu'nun 23 Mayıs'ta suçlanmak üzere Lyon (Rhône) mahkemesine çağrıldığını bildirdi.

Rieu o zamandan beri iftira davasıyla ilgili birkaç tweet attı ve tweetlerinden birinde böbürlenerek şöyle yazıyordu: "Karim susmamı istiyor... Ona tüm davalarımı kazandığımı söyle."

Fransa’nın laik hukuk sisteminden Karim Benzema lehine sonuç beklemenin zor olduğu ifade edilirken, aşırı sağın yükseldiği Fransa’daki İslamofobik tutumların arttığı atmosferi göze alan sosyal medya kullanıcılarından, “Haklı olsa da Karim Benzema’nın hakkını Fransa’da bulabilmesi zor” yorumları geldi. 

 

Aşırı sağcı İslam düşmanı Damien Rieu'nun İslamofobik paylaşımı,

karim-benzemaeee.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum