1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kardeşlerini zalime teslim etmeyen Taliban örnek olmaya devam ediyor!
Kardeşlerini zalime teslim etmeyen Taliban örnek olmaya devam ediyor!

Kardeşlerini zalime teslim etmeyen Taliban örnek olmaya devam ediyor!

Doğu Türkistanlı Müslümanları Çin’e teslim etmeyen Taliban baskılara göğüs geriyor!

28 Eylül 2022 Çarşamba 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin dünyanın dört bir yanında kendisine muhalif siyasi bilince sahip Müslümanları toplamak için ekonomik ve siyasi baskı kuruyor. Bu ülkelerden birisi de Afganistan İslam Emirliği.

Yıllardır devam eden savaş yüzünden ekonomisi yerle bir olan Afganistan, Taliban yönetimi altında önemli atılımlar gerçekleştirse de hala çok büyük problemler var. Taliban, ekonomik krizin ve gıda sıkıntının yaşandığı ülkede Çin’in bütün “yatırım” tekliflerine üzerinden oluşturduğu baskıya boğun eğmiyor.

Türkistan İslam Partisi’ne mensup isimler Afganistan sınırları içinde olması sebebiyle Çin “yatırım” sözlerini tutmuyor. Verilen sözlere göre oluşturulan beklentiler ise karşılanmıyor. Binlerce Doğu Türkistanlı, Çin'in korku rejiminden kaçarak sığındığı Afganistan'da bir hayat kurdu. Çin'e teslim edildikleri vakit onların hayatları zarar görecek olsa da bu durum Afganistan'ın ekonomik olarak ciddi anlamda rahatlamasını sağlayacak... Her şeye rağmen Taliban, Doğu Türkistanlı Müslümanları Çin’e teslim etmeyerek birçok devlete örnek oluyor!

“Onlardan önce o yurda yerleşen ve imana sarılanlar kendilerine hicret edenleri severler ve onlara verilenlerden dolayı gönüllerinde bir ihtiyaç duymazlar. Kendilerinin ihtiyaçları olsa bile (onları) kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Haşr-9)

HABERE YORUM KAT

12 Yorum