1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karar muhalifliğin dozunu kaçırıyor mu?
Karar muhalifliğin dozunu kaçırıyor mu?

Karar muhalifliğin dozunu kaçırıyor mu?

Karar gazetesi muhalifliğinin dozunu her geçen gün biraz daha kaçırmaya devam ediyor. Erdoğan'ın İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılarla ilgili okuduğu ayet, günümüzde yaşanan ekonomik krize yansıtılarak tahfif edildi.

10 Aralık 2021 Cuma 13:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan konuşmasında İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara değinerek, Bakara suresinden bir ayeti okudu. Karar da Erdoğan'ın okuduğu ayetin bağlamını farklı sundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimiz, Kuran'ı Kerim'de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele!' bu şekilde buyurmaktadır." derken, Karar gazetesi sürmanşetinde verdiği başlıkla “ayeti” ekonomik krizlerin yaşandığı bugünlere iktidarın bir bahanesi olarak sunulmuş gibi haberleştirdi.

Karar Gazetesi, muhalif olmanın dayanılmaz hafifliğine oldukça kapılmış görünürken, bu tahrifiyle de hafızalarda olumsuz imgeler oluşturmaya çalıştığını açıkça kanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili ayeti okuduğu konuşmasının evveli ve ahiri, “Konferansımızda görev alan herkese şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Müslümanlar olarak dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran'ı Kerim'de "Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele" bu şekilde buyurmaktadır. İnsanlık olarak son 2 yıldır 5 milyonu aşkın kişinin hayatına mal olan bir salgınla mücadele ediyoruz. Pek çok vatandaşımızı kaybettik. Meclisimizin çatısı altında ülkemize hizmet etmiş parlamenterlerimiz başta olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

43 Yorum