1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karar gazetesinden Misvak dergisi için anlamsız manşet, zorlama yorum!
Karar gazetesinden Misvak dergisi için anlamsız manşet, zorlama yorum!

Karar gazetesinden Misvak dergisi için anlamsız manşet, zorlama yorum!

​​​​​​​Misvak dergisinin İstanbul sözleşmesini eleştirmek için yayınladığı karikatür üzerine Twitter tarafından Misvak Dergisinin hesabının kapatılmasına Karar’dan anlamsız destek.

10 Ağustos 2020 Pazartesi 12:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Twitter’in Misvak adlı mizah dergisinin @misvakdergi hesabında yayınladığı ve İstanbul Sözleşmesini eleştiren karikatür üzerine Misvak dergisinin hesabını askıya alması üzerine başta Karar gazetesi olmak üzere İstanbul Sözleşmesinin savunucuları tarafından sevinçle karşılandı.

misvak-0.jpg

Karar gazetesinin Twitter’in hesabı sanki İslami değerlere saygısından dolayı askıya aldığı izlenimi verilen haberinde “İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına Kur’an-ı Kerim’deki Hz. Yusuf kıssasını alet eden Misvak dergisi hesabına Twitter’da tepki yağdı. Ancak sosyal medya düzenlemesi ‘değerleri aşağılayan paylaşımlara geçit verilmeyecek’ söylemiyle savunulurken ve hükümet karşıtı iletilere anında müdahale edilirken dini değerlere yönelik bu çirkinlik karşısında harekete geçilmedi. Vatandaşın isyanını devlet kurumları değil, Twitter yönetimi duydu ve Twitter CEO’su Jack Dorsey (@Jack) derginin Twitter hesabını kısıtlandığını duyurdu. Devletin dikkate almadığı hassasiyete Twitter’ın kulak verip harekete geçmesi eleştiri konusu oldu.” Cümleleriyle Twitter övgüsü aldı başını gitti.

misvak.jpg

Herhalde bu haberi yapan kişiler Twitter’ın bir hesabı kapatması için o hesabın çok sayıda kişi tarafından şikayet edilmesini yeterli gördüğünü bilmiyor. Ve bu şikayetler "batılı değerlere saldırı varr" diye bildirildiği an Twitter bu hesapları askıya alıyor. Malum kesimlerin özellikle İslami tandanslı hesapları Twitter’e kapattırmak konusunda bayağı mahir oldukları Filistin davasını savunan ve Esed karşıtı hesapların birçoğunu kapattırmalarıyla ispatlamış durumdalar.

İslam’a galiz hakaretlerde bulunan birçok kişi yıllardır Twitterda cirit atarken özelikle özgürlükçü solcuların ve liberallerin(!) gadrine uğramış İslami söylemdeki birçok hesabın kapandığını Karar’a hatırlamak isteriz.

Sosyal medya hesaplarının devlet tarafından kapatılması girişimleri veya sansürlenmesi karşısında muhalif olan bu kesimlerin sözkonusu İstanbul sözleşmesini eleştiren bir hesap olunca devletin demir sopasını nasıl istedikleri de ayrı bir garabet olarak ortada duruyor.

Bir kıssada geçen bir durumu bir konuyu gündeme getirmek için kullanan bir mizah dergisinin, -ki dalga geçmek veya o kişileri peygambere benzettikleri iddiası çok zorlama bir yorum olduğu ortada - bu karikatürünü sözümona İslami değerlere saldırı şeklinde eleştirmek gözyaşartıcı.

Seküler sol kesimlerin twitter’da yayınladığı İslami değerlere ve ahlaka saldıran yüzlerce karikatürü görmezden gelip bu karikatüre saldırmak garip olmuş.

Ayrıca islami değerlere en galiz şekilde saldırmakla bilinen kemalist sol kesimin internet sitelerinin haberi nasıl verdiklerine birkaç örnek verelim:

misvak-1.jpg

misvak-2.jpg

misvak-3.jpg

misvak-4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum