1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kanser hastası Ayşe Özdoğan tutuklanarak cezaevine gönderildi! Vicdanınız şimdi rahat mı?
Kanser hastası Ayşe Özdoğan tutuklanarak cezaevine gönderildi! Vicdanınız şimdi rahat mı?

Kanser hastası Ayşe Özdoğan tutuklanarak cezaevine gönderildi! Vicdanınız şimdi rahat mı?

Sosyal medyadan yardım isteyerek sesini duyurmaya çalışan kanser hastası Ayşe Özdoğan polis tarafından evinden alınarak cezaevine gönderildi!

02 Ekim 2021 Cumartesi 21:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ailesinin verdiği bilgiye göre kanser hastası olduğu için Adli Tıp’ın “cezaevinde yatamaz” raporunun beklendiği Ayşe Özdoğan, kalabalık bir polis grubu tarafından Denizli’de kaldığı evden alınarak cezaevine gönderildi.

Ayşe Özdoğan'ın kardeşi Emine Erdem Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İnfaz erteleme gerçekleşmedi, kardeşimi almaya geldiler" dedi. Erdem, ablasının sağlık kontrolünden geçtikten sonra Denizli cezaevine götürüleceğini söyledi.

Avukat Cemil Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ayşe Özdoğan'ın kardeşi ile görüştüğünü belirterek "Maalesef son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan tutuklanmış." dedi.

Akşam gazetesinin aktardığına göre Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu, oy birliğiyle Ayşe Özdoğan'ın tetkiklerinde nüks veya metastaz bulgusuna rastlanmadığı ve cezasının infazına cezaevinde devam edebileceği sonucuna vardı.

Korkusu boşuna değildi

Kanser hastası Ayşe Özdoğan tedavi olabilmek için infazının ertelenmesini talep eden bir mahkumdu. Uzun bir süre boyunca bunun için sesini sosyal medya mecraları üzerinden duyurmaya çalıştı. Kocası hapiste, anne babası hasta olduğu için çocuğuna bakacak başka kimsesi de olmayan bir anne. Bir süre önce hastalığı nedeniyle tahliye edilmiş olmasına rağmen tekrardan hapse girme korkusu yaşıyordu. Zira Adli Tıp Kurumu yerel hastanelerin gönderdiği raporları yeterli bulmayarak ek raporlar istemişti. Bu sürecin uzaması kanser gibi bir illetle mücadele eden Özdoğan’ın tedavisini aksatan başlı başına bir sebep. Kaldı ki hastalığının son evresinde ölmeye yakın tahliye edilen mahkum örneklerinin yakın zamanlarda dahi yaşandığı bir ülkede Adli Tıp kurumunun tedavisi devam ederken hapishanede kalabileceği yönünde karar vermesinden korkması çok da yersiz değildi ki bugün yaşanan cezaevine gönderme olayı da korkusunu gerçek kıldı.

Ayşe Özdoğan’ın mağduriyetine dikkati çeken diğer birçokları gibi Haksöz-Haber de bazı vicdansızların çekim alanına girmiş ve tazyiklere muhatap olmuştu. Bunlardan biri Ayşe Özdoğan’ın durumuna dikkat çekenleri “Fetö’ye gönüllü propaganda” yapmakla itham etmiş ve kendisini eleştiren Haksöz-Haber için aynen şu ifadeleri kullanmıştı: “Hastalığı sebebiyle serbest kalmış. Devlet tedavisini yaptırıyor. Tedavi olurken içeri girmeyecek. Buna rağmen FETÖ’nün ajitasyonuna alet oldunuz. ‘Vicdan’dan kastınız cezasının iptali ve FETÖcülere özgürlük ise esas vicdansız sizsiniz.” Aynı kişi üzerine basa basa Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atıf yaparak Ayşe Özdoğan’ın durumunun çarpıtıldığını, ali devletimizin kendisinin infazını ertelediğini ve tedavisini en iyi şekilde üstlendiğini ifade etmişti. Kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın bugün yaka paça tutuklanarak cezaevine gönderilmesini acaba bu ‘pek vicdanlı’ kişi nasıl izah edecek doğrusu merak ediyoruz!

*

Ayşe Özdoğan'la ilgili sitemizde daha önce yer verilen bazı içerikler >>>

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

11 Yorum