1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kandil’den Öcalan’ı Devre Dışı Bırakan Açıklama
Kandil’den Öcalan’ı Devre Dışı Bırakan Açıklama

Kandil’den Öcalan’ı Devre Dışı Bırakan Açıklama

PKK tarafından bugün yapılan açıklamada Abdullah Öcalan'ın silahsızlanma çağrısı yapamayacağı, silahları bırakma iradesinin kendilerinde olduğu belirtildi.

12 Haziran 2015 Cuma 18:27A+A-

PKK, 7 Haziran seçimlerinin ardından  Çözüm Süreci'ne ilişkin yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan'ın Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı "silahsızlanma çağrısı"nı yok saydı ve "silahsızlanma çağrısını ancak biz yaparaz" mesajını verdi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF’de yer alan açıklamaya göre yeniden müzakere çağrısı yapan PKK özetle şunları kaydetti:

Şunu açıkça vurgulamalıyız ki, gerillanın Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi bırakma konusu ve bunun iradesi tamamen Özgürlük Hareketimize aittir. Şunu herkes bilmelidir ki, HDP PKK’nin yasal partisi değildir.  Dolayısıyla böyle bir çağrıyı HDP yapamayacağı gibi, mevcut İmralı koşullarında bulunan Önder Apo’nun da böyle bir çağrıyı yapması mümkün değildir. HDP’nin ve Önder Apo’nun “silah bırak” çağrısı yapmasını beklemek ve bu yönlü dayatmalarda bulunmak çözümsüzlükte ısrardır ve bunu da Özgürlük Hareketimizin kabul etmesi mümkün değildir. Bu tutumumuz ne Önder Apo’yu dinlememek, ne de HDP’nin politika yürütmesinin önünü almaktadır ‘görüşünü dile getirdi.

Daha dün Amed sokaklarında ve başka yerlerde halkımıza silahla saldıranlar ve katledenler varken, Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamı için hiçbir güvence yokken Özgürlük Hareketinden silahları bırakmasını beklemek, halkımızın yaşamının ve varlığının celladına teslim etmesini istemek anlamına gelecektir. Bunu da hiç kimse Özgürlük Hareketinden isteyemez ve bekleyemez.

 

HABERE YORUM KAT