1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kafkasder’in Özgür-Der ziyaretinde muhacirlerin problemleri konuşuldu
Kafkasder’in Özgür-Der ziyaretinde muhacirlerin problemleri konuşuldu

Kafkasder’in Özgür-Der ziyaretinde muhacirlerin problemleri konuşuldu

Kafkasder’in ziyaretinde Çeçen muhacirlerin yaşadığı hukuki sorunlar konuşuldu.

16 Şubat 2024 Cuma 16:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Çeçen Kafkas Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kafkasder) Özgür-Der’e ziyarette bulunarak Türkiye’de muhacir olarak bulunan Çeçenler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte ziyarette bulunan Kafkas-Der Başkanı Ali Viskhadzhiev, Kafkas-Der avukatı Muhammed Tuğrul Keçeci, Çeçen muhacirlerin büyüklerinden Alu Edelgiriev ve diğer Kafkasder gönüllüleri, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Genel Sekreter Musa Üzer ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ümit Kudbay ile görüştü.

Geçmişten bugüne yaşanan pasaport, ikamet ve gerekçesiz deport işlemleri gibi hukuki sorunlara değinilen görüşmede, yakın zamanda başta geri gönderme merkezleri ve sınır dışı işlemleri olmak üzere problemlerin artış gösterdiği ifade edildi.

Verilmiş olan vatandaşlıkların bile mahkeme kararı olmaksızın iptal edilebildiğini öne süren Viskhadzhiev, mağduriyetlerin nasıl giderilebileceğine dair istişarelerde bulundu.

- Dört şehit babası Edelgiriev

Muhacirlerin önde gelen isimlerinden olan ve dört şehidin babası Edelgiriev'in oğlu Abdülvahid Edelgiriev, Rusya tarafından Türkiye'de şehid edilen isimler arasında.

edelgiriev-001.jpg

Kendisi Türkiye vatandaşı olan Edelgiriev ise hayatta bulunan çocukları ile gelinlerinin polis tarafından sık sık kimlik kontrolü ve akabinde gözaltına alınmasından mustarip.

Edelgiriev'in durumu Türkiye'nin son dönemde sertleşen göçmen politikalarının muhacirleri soktuğu sorunların gözetilmesi ve giderilmesi gerektiğini tekrardan göz önüne seriyor.

kafkasder-ozgurder-ziyaret3.jpeg

kafkasder-ozgurder-ziyaret4.jpeg

kafkasder-ozgurder-ziyaret2.jpeg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum