1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızları Nerede?
Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızları Nerede?

Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızları Nerede?

Pakistan yönetimi, Ceyşul Adl adlı Sünni grup tarafından kaçırılan İranlıların arasında bulunan askerin, Pakistan topraklarında öldürülmediğini açıkladı.

27 Mart 2014 Perşembe 21:27A+A-

İran'da kaçırılan muhafızların Pakistan'a götürüldüğü sanılıyordu. Ancak Pakistan, tüm aramalarına rağmen, muhafızların kendi topraklarında olduklarına dair bir ipucuna ulaşamadıklarını açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı'nın İranlı askerin öldürülmesi nedeniyle Pakistan'a uyarıda bulunmasının ardından bu açıklamayı yaptı.

Hasan Ruhani Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Çarşamba günü konuşmuş ve muhafızların serbest bırakılması için İslamabad'ın hızlı ve sert hareket etmesini istemişti.

Ceyşul Adl adlı Sünni grup, 6 Şubat'ta sınır muhafızlarının kaçırıldığını açıklamış ve İranlıların görüldüğü bir video yayınlamıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam ise yetkililerin, İranlıların kaçırıldığı düşünülen bütün bölgeyi aradıklarını, arama işleminin tekrar tekrar yapıldığını ancak kaçırılan muhafızların Pakistan'a getirildiğine dair hiç bir ize rastlayamadıklarını söyledi.

Aslam, "İran hükümetinden bize bilgi sağlamasını istedik. 5 İran sınır muhafızı 10 ya da 15 kilometre İran sınırının içerisinde, Sistan ve Belucistan bölgesinde kayboldu ve İran, Pakistan'dan askerlerin yerinin bulunması için yardım istedi" dedi.

Ruhani ve Navaz Şerif'in de telefonda konuyu tartıştığını ve tartışmanın tonunun çok kibar geçtiğini vurgulayan sözcü, Pakistan'ın olayı kınadığını, muhafızların yerinin tespit edilmesi için İran'a yardım edeceklerini belirtti. Sözcü, "Nerede iseler, kayıp muhafızların yerinin bulunması için yardım etmeye hazırız. Geçmişte olduğu gibi işbirliğimiz devam edecek. Bu İran yönetimi ve yetkilileri tarafından da doğrulandı. Araştırmalarımız, kaçırılan muhafızların Pakistan topraklarında olduğuna dair, bize hiç bir ipucu vermedi" diye konuştu. 

(incanews)

HABERE YORUM KAT