1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kabil havalimanı yakınında patlama oldu
Kabil havalimanı yakınında patlama oldu

Kabil havalimanı yakınında patlama oldu

Bir Taliban yetkilisine göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki askeri havaalanının dışında meydana gelen patlama çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

01 Ocak 2023 Pazar 20:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Al Jazeera’nın aktardığına göre Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulnafi Takor, Pazar günü meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti. Soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekleyen sözcü patlamaya ilişkin sorumlular kimse ortaya çıkarılacak dedi.

Bölge halkının aktardığına göre güçlendirilmiş havaalanının askeri tarafının yakınında sabah 8'den hemen önce yüksek bir patlama duyuldu. Bölgenin güvenlik güçleri tarafından kapatıldığı ve havalimanına ulaşan tüm yollarda da arama noktaları oluşturulduğu belirtildi.

Patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı, ancak DEAŞ’ın Horasan Eyaletindeki İslam Devleti olarak bilinen bölgesel kolu ISKP (DAEŞ-K), Taliban'ın Ağustos ayında yeniden iktidara gelmesinden bu yana saldırılarını artırdı.

Taliban hükümetinin askeri devriyelerini hedef alan DAEŞ’in bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği yorumları yapılıyor. Bir gazeteci ve siyasi yorumcu olan Nasratullah Hakbal Al Jazeera'ya verdiği demeçte“DAEŞ-K, Afganistan'daki [Taliban] İslam emirliğinin yasadışı olduğunu iddia eden tek düşmandır” dedi.

Taliban’ın iktidar olmasından beri Afganistan'daki azınlık topluluklarının üyeleri de dahil olmak üzere yüzlerce insan bombalı saldırılarla hedef alınarak öldürüldü veya yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT