1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kabakları çöpe döktüğü iddia edilen mülteci sınır dışı edilecek!
Kabakları çöpe döktüğü iddia edilen mülteci sınır dışı edilecek!

Kabakları çöpe döktüğü iddia edilen mülteci sınır dışı edilecek!

TRT Haber’de yer alan bilgiye göre kaçak işçi çalıştırarak kabakları çöpe döktüren esnafa para cezası kesilirken, kabakları çöpe döken mülteci ise sınır dışı edilecek!

29 Ağustos 2021 Pazar 19:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de göçmenleri ucuz iş gücü olarak niteleyen ve sigortasız bir şekilde çalıştıran iş yeri sayısı artmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir esnaf “bozulduğunu iddia ettiği kabakları” çöpe döktürmüştü. Kabakları çöpe döken kişinin mülteci olması bir yana, kaçak olarak çalıştırılmasından dolayı esnafa ceza kesildiği belirtilirken, geçim derdinde olan bir mültecinin neden sınır dışı edileceği merak konusu oldu.

İBB ekipleri, söz konusu olayın 19 ile 23 Temmuz tarihleri arasında Ataşehir'deki sebze meyve halinde faaliyet yürüten bir iş yerinde meydana geldiğini, sebzeleri çöp arabasına döken kişinin de burada çalışan yabancı uyruklu K.J. olduğunu tespit etti.

İş yerinde yapılan kontrollerde K.J'nin sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Ekipler, K.J. ve iş yeri sahibi F.K.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından K.J. sınır dışı edilmek üzerine geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibi F.K.'ye ise yabancı uyruklu, sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle para cezası kesildi.

Göçmenleri sigortasız çalıştıran işletmelere ceza kesilirken kaçak göçmen işçileri ucuza ve sigortasız çalıştıran işletme sayısı ise hızla artmaya devam ediyor.

Temelde göçmenleri kayıt altına alarak, sigortalı çalıştırılmaları zorunlu tutulmalıyken Türkiye’deki bürokratik sistem sorunları geçici çözümlerde aramaya devam ediyor.

Sırf işvereni tarafından verilen bir emri yerine getiren, “kaçak olarak çalıştırılan göçmen işçinin ‘kabakları çöpe dökün’ emrine uyması” sınır dışı edilmesini makul mü kılıyor?

 

 

trt-haber.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum