1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. John Bolton darbe planladığını ve darbelere destek verdiğini itiraf etti
John Bolton darbe planladığını ve darbelere destek verdiğini itiraf etti

John Bolton darbe planladığını ve darbelere destek verdiğini itiraf etti

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, CNN'de katıldığı bir televizyon programında ABD’nin ve kendisinin ‘başka ülkelerde darbelere destek verdiğini’ itiraf etti.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 10:39A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD dışındaki başka ülkelerde düzenlenen darbelerin planlanmasına yardımcı olduğunu söyleyen Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton itirafıyla dikkat çekti.

CNN'in, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, kendisini, "başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri" ifade etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyip 6 Ocak'ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşanırken, Bolton, "6 Ocak demokrasimize yönelik bir saldırı değildi. Bu Donald Trump'ın kendini kollayıp gözetmesiydi. Hayatta bir kez yaşanacak bir olaydı" dedi.

Sunucunun, "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok" demesi üzerine ‘darbeci’ John Bolton, "Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibarıyla o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil" dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak 2018 2019 yılları arasında görev yapan John Bolton, hangi hükümetlerin devrilmesine yardımcı olduğunu ise belirtmedi.

ABD'nin Irak işgalini destekleyen ve İran'la Kuzey Kore'nin bombalanmasını savunan Bolton’un görevine 2019 yılında son verilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum