1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İzmir’deki PKK Operasyonu: 8 Tutuklama
İzmir’deki PKK Operasyonu: 8 Tutuklama

İzmir’deki PKK Operasyonu: 8 Tutuklama

İzmir’de PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan 8’i tutuklandı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 15:35A+A-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekât şubeleri ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

AA’da yer alan habere göre, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde işlemleri yapılan yaşları 18’den küçük 3 zanlı, sevk edildikleri adliyede cumhuriyet savcılığında alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri tamamlanan 8 zanlı ise “terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak” gibi suçlamalarla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan zanlıların, sosyal medyada PKK/KCK, YPG ve YDG-H’ye ait paylaşımlarda bulunduğu, söz konusu örgütlerin militanlarının fotoğrafları, örgütlerin marşları ve propagandalarını içeren video görüntülerinde güvenlik güçleri ve devlet büyüklerine hakaret edildiğinin saptandığı belirtildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT