1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir’de Sisi Cuntasının Gerçekleştirdiği İdamlar Protesto Edildi
İzmir’de Sisi Cuntasının Gerçekleştirdiği İdamlar Protesto Edildi

İzmir’de Sisi Cuntasının Gerçekleştirdiği İdamlar Protesto Edildi

​​​​​​​İzmir Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen protesto eyleminde Sisi cuntasını gerçekleştirdiği idamlar telin edildi.

02 Mart 2019 Cumartesi 22:39A+A-

İzmir Konak Meydanı’nda Özgür-Der İzmir Şubesi, Özgün-Der, Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi ve Köklü Değişim İzmir Temsilciliği'nin çağrısı ile ikindi namazında toplanan müslümanlar, Mısır’da Sisi diktatoryasının Müslüman Kardeşler mensubu gençleri idam etmesini protesto etti.

Programın sunumunu yapan Hamza Akdeniz’in giriş konuşmasının ardından Özgün-Der adına söz alan Kemal Songür, Sisi zaliminin yaptığı insanlık dışı uygulamalardan bahsederek, Allah’ın lanetinin dünyanın tüm zalimlerinin üstüne olması niyazıyla sözlerini tamamladı. Daha sanra Musatazaflar Cemiyeti adına konuşan Muhammed Akgül, dünyanın her yerinde dağılmış durumda bulunan ümmetin, İslam düşmanlarının eline fırsat vermekte olduğunu ve ümmetin birliği sayesinde ancak firavunlara karşı koyacak gücün elde edilebileceğini ifade etti. Grup Şüheda'nın marşlarının ardından Mazlumlarla Dayanışma Platformu adına Özgür-Der İzmir Şubesi'nden Fazlı İnderin’in basın açıklamasını okumasıyla program son buldu.

izmir-20190302-01.jpg

izmir-20190302-02.jpg

izmir-20190302-03.jpg

izmir-20190302-04.jpg

izmir-20190302-05.jpg

izmir-20190302-06.jpg

izmir-20190302-07.jpg

izmir-20190302-08.jpg

izmir-20190302-09.jpg

izmir-20190302-10.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile,

Bundan tam sekiz yıl önce Mısır'da, başta başkent Kahire olmak üzere farklı kentlerde sokaklara dökülen binlerce kişi, yeni bir dönemin fitilini ateşledi. Diktatör Hüsnü Mübarek yönetimi karşıtı gösteriler yaklaşık iki hafta sürdü.  Gösterilerin sonunda, Mübarek'in 'devrilemez' görülen 30 yıllık 'demir yumruklu iktidarı' alaşağı oldu ve ülkede yeni bir dönem başladı.

Daha sonra yapılan halk seçiminde Müslüman Kardeşler'in, Muhammed Mursi önderliğindeki  Özgürlük ve Adalet Partisi iktidara geldi. Bununla İhvan-ı Müslimin’i mevcut laik-seküler sisteme entegre edeceklerini sanan küresel cahiliyeye gereken cevabı, kazandığı seçimin ardından Tahrir Meydanı’nda yaptığı zafer konuşmasında Muhammed Mursi şu sözlerle vermişti:

“Anayasamız Kur’an’dır, önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihaddır. Allah yolunda ölmek, en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah’ın rızasıdır” diyen Mursi, bu ilkelerden taviz vermeyeceğini daha ilk konuşmasında haykırmış oldu ve iktidarda kaldığı süre içinde de bu sözlerine sadık kaldı.

Bu tavizsiz duruşun sonucunda İhvan’ın sadece Mısır’da değil, bütün Ortadoğu’da başarılı olacağını bilen küresel güçler, her zaman olduğu gibi yerel işbirlikçilerini devreye sokarak senaryosunun İsrail tarafından yazıldığı, yönetmenliğini ABD’nin yaptığı, sponsorluğunu Suudi Amerika’nın üstlendiği ve Katil Sisi’nin başrolde oynadığı 3 Temmuz darbesini gerçekleştirdiler. Daha sonra İhvan önderliğinde darbeye direnen Mısırlı Müslümanlar, günlerce Rabiatül Adeviyye ve Nahda Meydanları’nda darbe karşıtı gösteriler düzenlediler. Bu gösterilere karşı katil Sisi’nin saldırıları gün geçtikçe artarak devam etti ve 14 Ağustos 2013’ e gelindiğinde Rabiatül Adeviyye Meydanı’ndaki göstericileri hedef gözetmeksizin kurşun yağmuruna tuttular. Başta Esma Biltaci olmak üzere bine yakın Müslüman katledildi ve iki binden fazla Müslüman da yaralandı.

O günden bu güne Mısır’da Müslümanlara karşı yapılan zulüm devam etmekte ve darbe seviciler, Birleşmiş Milletler, İslam Mşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden demokratik ülkeler bu zulümlere sessiz kaldı, kalmaya da devam etmekteler. Çünkü katledilenler Müslümanlardı. Onların nezdinde bir değerleri yoktu. Hem emperyalist dünyanın hem de işbirlikçi sözde Müslüman devletlerin sessizliğinden güç alan Sisi Cuntası, 9 kardeşimizi 20 Şubat günü idam ederek şehit etti. Ve Mısır zindanlarında hala idam edilmeyi bekleyen yüzlerce kardeşimiz var.

Mazlumlarla Dayanışma Platformu olarak diyoruz ki:

Onların şehâdeti, bizim uyanış vesilemiz olacak inşaAllah. 

Ve bu uyanış dalga dalga yayılacak, zalimlerin korkulu rüyası olacak.

Ve bu uyanış ümmetin vahdetine vesile olacak inşaAllah.

Ve buradan haykırıyoruz!

Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere ve şehitlere selam olsun!

Mısır zindanlarından darağaçlarına yürüyen cesur yiğitlere; zamanın Musalarına, Yusuflarına selam olsun!

Seyyid Kutuplara, el Bennalara ve İhvana selam olsun!

Ve diyoruz ki:

Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın…

Zalimler için yaşasın cehennem!

MAZLUMLARLA DAYANIŞMA PLATFORMU

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum