1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir’de evinde darp edilen mülteciler ve her geçen gün artan ırkçı nefret
İzmir’de evinde darp edilen mülteciler ve her geçen gün artan ırkçı nefret

İzmir’de evinde darp edilen mülteciler ve her geçen gün artan ırkçı nefret

İzmir’de Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi’nde yaşanan olay ırkçı saldırganlığı tekrar hatırlattı!

18 Ocak 2021 Pazartesi 19:51A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan darp hadisesi ırkçı nefreti bir kere daha gözler önüne serdi. Sawas ailesinin evi basılarak Muhammed Sawas ve annesi 20 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Komşusu ile tartışma yaşadığı anlaşılan Muhammed Sawas’ın evine saldıran kalabalık bir anda 20 kişiyi bularak Muhammed’i ağır şekilde yaralarken aile üyeleri de şiddete maruz kaldı.

İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde her gün yaşanan ‘yüksek ses’ kaynaklı tartışmalar normal şartlarda ağır yaralanmalara varacak şekilde sonuçlanmıyor. Örnek vermek gerekirse İstanbul’da belirli memleketlerden gelen insanların oluşturdukları mahallelerde düğün vb. bir etkinlik olduğunda çok yoğun ve rahatsız edici ses kalabalığı yaşanıyor. Bundan dolayı hiçbir bir grup doğrudan suçlanmazken ses çıkarttığından şikayetçi olunan bir Suriyelinin evi 20 kişi tarafından basılıp annesi ve kendisi darp edilebiliyor!

Her gün Suriyelileri alakalı alakasız meşum hadiselerle ilişkilerinden mülteci düşmanı milliyetçi yazarlar, gazeteciler, siyasiler, akademisyenler bu tarz cürümlerin gerçek sebebidirler. Bir topluluğu genelleştirerek nefret objesi haline getirirseniz ortaya da böyle insanlık adına utanç verici bir manzara çıkacaktır!

Haber görseli evrensel.net haber sitesinden alınmıştır.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum