1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İzmir Merkezli Soruşturmanın Tepe Noktasında Gülen Var"
"İzmir Merkezli Soruşturmanın Tepe Noktasında Gülen Var"

"İzmir Merkezli Soruşturmanın Tepe Noktasında Gülen Var"

İzmir Valisi Toprak, İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmanın en tepe noktasında Fetullah Gülen'in yer aldığını bildirdi.

04 Kasım 2015 Çarşamba 19:29A+A-

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 57 kişi hakkında gözaltı kararının olduğunu hatırlattı.

Toprak, şöyle devam etti:

"Soruşturmanın en tepe noktasında FETÖ'nün başında bulunan Fetullah Gülen yer alıyor. Onunla birlikte zaman içerisinde 'casusluk' soruşturması' adı altındaki 'kumpas soruşturması'nı yürütenlerin ve onlara destek verenlerin, şüpheli noktasında onlarla birlikte dönemin emniyet müdürü, soruşturmayı yürütenler de dahil olmak üzere, İçişleri Bakanlığındaki Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yapan sonra farklı görevlere atanan bir kısım kişiler olmak üzere toplam 57 kişiyi içeren bir soruşturma olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 46 kişiyle ilgili gözaltı işlemi yapılmış oldu. Diğerlerinin de aranmasına ve adli mercilere teslim edilmesi için arkadaşlarımızın yoğun gayreti devam ediyor."

Vali Toprak, İl Müftülüğü bünyesinde vaiz olarak çalışan ve PDY'nin "adliye imamı" olduğu iddiasıyla daha önce gözaltına alınarak sevk edildiği adliyede serbest bırakılan kişinin de açığa alındığını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT