1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İÜ İlahiyat’ta “Halep Yardım Bekliyor” Kampanyası
İÜ İlahiyat’ta “Halep Yardım Bekliyor” Kampanyası

İÜ İlahiyat’ta “Halep Yardım Bekliyor” Kampanyası

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde faaliyet yürüten 15 kulübün bir araya gelerek “Halep Yardım Bekliyor” sloganıyla başlattığı kampanya devam ediyor.

10 Aralık 2016 Cumartesi 11:16A+A-

Suriye’nin Halep kentinde Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler tarafından gerçekleştirilen katliamlar ve kuşatma nedeniyle İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde faaliyet yürüten 15 kulüp bir araya gelerek “Halep Yardım Bekliyor” başlıklı bir kampanya başlattı.

Halep’teki ihtiyaç sahiplerine kışlık eşya toplamak için 5 Aralık’ta başlatılan kampanya 16 Aralık’a kadar sürecek.

iu_ilahiyat_halep_ikinci_el.jpg

İLKHA’da yer alan habere göre, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin daha önce başlatmış olduğu “Halep Yardım Bekliyor” sloganını devam ettirmek istediklerini belirten İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tüm vicdan sahiplerini bu yardım kampanyasına destek vermeye çağırıyor.

fikret_yolcu_iu_ilahiyat.jpg

“Kampanyayı 15 Kulüple Organize Ettik”

Suriye ve özelikle de Halep’in kuşatma altında olması hasebiyle, orada yaşayan mazlum halka yardım edebilme adına, yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Genç Görüş isimli kulübün başkanı Fikret Yolcu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin düzenlediği yardım kampanyasını sürdürmek için İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak da kampanya başlattıklarını söyledi.

Yardım kampanyası fikrini diğer kulüp başkanlarıyla istişare ederek başlattıklarını söyleyen Yolcu, “Okulumuzda yer alan 15 kulübün katılımıyla bu tarz bir yardım kampanyasına geriştik. İstanbul’un birçok ilçesinden insanlar arabalarıyla yardımlar getiriyor. Halep’in içinde bulunduğu çok zor durum bizi böyle davranmaya itti. Yaklaşık 300 bin sivil insanın yaşadığından bahsediliyor. Halep’in kuşatma altındaki kısmına şu an yardım gönderemiyoruz. Oradaki hava durumununsoğuk olacağını düşündüğümüz için böyle bir yardım kampanyasına giriştik. Farklı dernek ve STK’lar gıda yardımı yapıyorlar. Biz de giysi yardımı yapalım diye düşündük. Buraya her çeşit giysi geliyor. Biz bunları yetişkin, çocuk, erkek, kadın, battaniye, yorgan şeklinde ayırıyoruz.” dedi.

“Kendi Giyemeyecekleri Elbiseleri Göndermesinler”

Yardım gönderecek insanların bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğine de değinen Yolcu, İslâmî medyadan da kendilerine destek olmaları için çağrıda bulundu:

“Burada şuna değinmek istiyorum, insanlar, kendi giyemeyecekleri ve giymedikleri elbiseleri göndermesinler. Bu vicdanî anlamda da ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor bizde. Birçok devlet kurumlarıyla da görüştük. Soğ olsunlar, destek verenler oldu. Medya konusunda çok ciddi bir destek alamadık doğrusu. Tamamen arkadaşlarımız sayesinde insanlara ulaştık. İnşallah İslâmî medyadan da destek gelirse kampanyanın büyüyeceğini düşüyoruz.”

hatice_celik_iu_ilahiyat.jpg

“Vicdanı Olan Hiç Kimse Sessiz Kalamaz”

Okuldaki hanım öğrencilerle WahatsApp grubu kurarak oradan organizasyonu sağladıklarını ifade eden ilahiyat öğrencisi Hatice Çelik ise özelikle İstanbul halkının kendilerine destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Çelik, “70 kişilik WahatsApp grubumuz var. Yardımlar geldiği gibi hemen grupta birbirimize haber verip o şekilde organizasyonu sağlıyoruz. Birçok vakıf ve STK’larla iletişime geçtik. Onlar da kendi bünyesindeki yurtlarında ve kurumlarında bu yardım kampanyasının duyurusunu yaptılar. Buradaki arkadaşlarımız hiçbir ücret beklemeden sâdece inandıkları şeyi yapabilmek adına yardım etmeye çalışıyorlar. Biz bir ümmetin temsilcileriysek eğer İslâmî camianın dava adamı olmayı hedefliyorsak bu tür yardımlara da öncülük etmemiz lâzım. Halep’te yaşananlar sâdece İslâmî camianın değil, tüm insanlığın vicdanını etkileyecek bir olay. Buna vicdanı olan hiçbir birey sesiz kalamaz. Bizler birer öğrenci olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin başlatmış olduğu bu kampanyayı İstanbul’un Avrupa yakasında yaymaya çalışıyoruz. Dışarıdaki insanların bize en büyük desteği en yakınlarınkinden başlayarak herkese duyurması. Bu yapıldığı takdirde biz burada daha güzel işler yapacağız. Bu yardımlar yerlerine ulaşıldığı zaman o duyguyu hep beraber hissedeceğiz inşallah. Birçok ilden yardımlar geliyor. Ama özelikle İstanbulluların daha çok yardım etme konusunda yoğunlukta olmalarını istiyorum.” ifadelerini kulandı.

serdar_ayhan_iu_ilahiyat.jpg

“Kampanya 16 Aralık’a Kadar Devam Edecek”

Mevsimin kış olması nedeniyle kışlık giysi yardımına ağırlık verdiklerini belirten Değerleri İnşa Kulübü Başkanı Serdar Ayhan ise okuldaki yardım kampanyasını 16 Aralık’a kadar uzattıklarını duyurdu.

Ayhan, “Özelikle Suriye ve Halep’teki kardeşlerimiz için, son günlerde başlatılan yardım kampanyalarına, bizler de İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak destek verme kararı aldık. Okulda 15 kulüple beraber aldığımız kararda özelikle giysi yardımına ağırlık verdik. WahatsApp gruplarında ve sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Şükürler olsun, çok ciddi bir yardım miktarına ulaştık. Yaklaşık bir tır gönderebilecek kadar yardım toplandı. Özelikle Fatih civarında olan imam hatip okulları, mahalle muhtarlıkları, devletin beli başlı kurumları ve bu konuda yardım edebilecek insanlarla görüşmek istiyoruz. Müslümanların birbirilerinin kardeşi olması hasebiyle, sıkıntıda olan kardeşlerimize bir yardım eli de biz uzatmak istiyoruz. Onların dertleriyle dertlenmesek kıyamette onların yüzüne nasıl bakacağız?” şeklinde konuştu.

izzet_elitas.jpg

“Öğrencilerimize Destek Oluyoruz”

Okulda hat sanatı dalında hocalık yapan İzzet Elitaş ise okulda öğrencilerle birlikte Halep için hat sanatı dalında eserler yapıp cüzi bir miktar da sattıklarını belirti.

Elitaş, “Ben hat sanatı hocasıyım. Tabî, Halep’e yardım konusu söz konusu olunca biz de bu konuda öğrencilerimize destek olalım dedik.” açıklamalarında bulundu.

iu_ilahiyat_halep_yardim_1.jpg

iu_ilahiyat_halep_yardim_2.jpg

(Tıklayın: İÜ İlahiyat’ta Halep İçin Kermes Düzenlendi)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum