1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsveç'te "Mülteciler Hoş Geldiniz" Eylemi
İsveç'te "Mülteciler Hoş Geldiniz" Eylemi

İsveç'te "Mülteciler Hoş Geldiniz" Eylemi

İsveç'in başkenti Stockholm'de yağmur altında toplanan yaklaşık 15 bin kişi, “Mülteciler Hoş Geldiniz!” sloganıyla, Avrupa ülkelerinin “sığınmacı”lara kapılarını açmaları için eylem yaptı.

07 Eylül 2015 Pazartesi 10:59A+A-

Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Türkiye asıllı Semanur Taşkın'ın inisiyatifi ile hazırlanan ve sosyal medya üzerinden organize edilerek "Mülteciler Hoş Geldiniz" sloganıyla düzenlenen eyleme İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke de katıldı.

Medborgareplatsen Meydanı'nda toplanan eylemciler, mülteci” kamplarındaki insanlık dışı uygulamaları ve bazı Avrupa devletlerinin “sığınmacı”lara yönelik politikasını eleştirdi.

Eyleme İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke, çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken, İsveç'te yaşayan Türkiye asıllı vatandaşlar da destek verdi. Gösteride üzerinde, ''Aylan'lar Ölmesin!'' "Mültecileri Sınırdışı Etmeyin!", "Mülteciler Hoş Geldiniz!", "Mültecilere İnsan Olarak Bakın!" "Avrupa'ya Geçişi Engellemeyin!" ve "Aylan Seni Unutmayacağız!" yazılı pankartlar açıldı.

“Avrupa’nın Ortasına Duvar Örmeyi Bırakıp Tüm Avrupa Sorumluluk Almalı”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, böyle insanî bir eylemi tertiplediği için Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın ve arkadaşlarına teşekkür etti. Löfven: "Geçen hafta 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedi hepimizi derinden sarstı. Aylan'a yas tuttuğumuz gibi diğer terör ve çatışmalardan hayatını kaybeden çocuklar için de yas tutuyoruz.'' dedi. Löfven, Avrupa'nın ortasına “mülteci”leri engellemek için duvarlar örmeyi bırakıp, tüm Avrupa'yı sorumluluk almaya davet ettiğini dile getirdi.

Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın ise son günlerde Avrupa kapılarında geri döndürülmeye çalışılan “mülteci”lerin sesi olmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da onların sesini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dünyada 60 milyon mülteci” ve bunun da 30 milyonunun çocuk olduğuna dikkat çeken Taşkın: ''Biz gençlerin çığlıkları umarım Avrupalı liderler tarafından da duyulur ve mültecilere karşı gerekli yardımları yaparlar.'' dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT