1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstikamet ve Rejim Tartışmasının Ufku
İstikamet ve Rejim Tartışmasının Ufku

İstikamet ve Rejim Tartışmasının Ufku

Bu konjonktürde AB’nin hepten devre dışı bırakılması, AB’yle müzakere sürecinin askıya alınması Türkiye’yi içinde bulunduğu şartlarda güçlü mü kılar yoksa zayıflatır mı?

29 Kasım 2016 Salı 06:23A+A-

Kenan Alpay'ın yorumu:

Krizin sebebi ve tetikleyicisi kim, Türkiye mi yoksa Avrupa Birliği mi? Avrupa’nın tutarsız, fırsatçı ve dayatmacı teamüllerini fazlasıyla tecrübe ederek öğrenmiş bir toplumuz. Ancak devletin kurucu ideolojisi ve seküler iktidar sınıfları ne kadar çelişki ve çatışma yaşanırsa yaşansın nihai manada Batı’nın temsil ettiği uygarlık dünyasına bütün bir ülkeyi dahil etmek için yanıp tutuşmaktadırlar. Bu tutumda temel kriter, asli ölçü Avrupa’nın temsil ettiği seküler değerler olarak kabul edildiği için iliklere kadar işlemiş bir zillet, içinde yaşadığı toplumdan utanma ve yaranıp göze girme aculluğu hep belirleyici olmuştur.

Türkiye’nin Avrupa ile yaşadığı gerilimde eksiği gediği yoktur, resti çekip posta atmakta geç bile kaldık, Şangay Beşlisi kucak açmış bekliyor frekansından propaganda yapmak için yazılmıyor bu satırlar. Avrupa Birliği’nin değilse de Avrupa Birliği sürecinin AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’ye iktisadi, siyasi ve teknik bakımlardan pek çok avantaj kazandırdığını söyleyelim. 

Yazının Devamı >>>