1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İstanbul'un Sıcak Eli" 20 Bin Sığınmacıyı Giydirdi
"İstanbul'un Sıcak Eli" 20 Bin Sığınmacıyı Giydirdi

"İstanbul'un Sıcak Eli" 20 Bin Sığınmacıyı Giydirdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası kapsamında oluşturulan mağazalardan 20 bini aşkın Suriyeli yararlandı.

12 Şubat 2015 Perşembe 12:56A+A-

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca yürütülen "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyası kapsamında oluşturulan giyim mağazalarında, Suriyeli sığınmacılar gönüllerince kıyafetlerini seçme imkanı buluyorlar. 

AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde belediyelerin desteğiyle "Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde Şanlıurfa'ya gönderilen yardımlar, Suriyelilere ulaştırılmaya devam ediyor.

Yardımlar arasında battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi ve gıdanın yanı sıra giyim eşyaları da bulunuyor. Kentte kurulan 4 giyim mağazasına servislerle gelen sığınmacılar, ailece kıyafet seçebiliyorlar. 

Kampanya koordinatörü Handan Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine biran önce ulaştırılması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. 

Kent genelinde barınan sığınmacıları evlerinde tek tek ziyaret ederek tespit ettiklerini belirten Karataş, sığınmacıların mağazaya gelecekleri gün ve saati belirlediklerini ifade etti.

Sığınmacıların tahsis ettikleri araçlarla mağazaya geldiklerine işaret eden Karataş, "İzdiham yaşanmadan sıralarını bekleyerek, düzenli bir şekilde elbiselerini almalarını sağlıyoruz. Bu bizim için önemli. Çünkü mazlum Suriyeli kardeşlerimiz zaten sıkıntı çekiyorlar. Burada sevinerek vakit geçirmelerini istiyoruz" dedi. 

Yardımların ulaştırılmasında hiçbir ayrım yapmadıklarını dile getiren Karataş, yardımların ulaştırılması noktasında da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun koordine sağladığını vurguladı.

Oluşturulan giyim mağazalarından 3'ünün kent merkezinde 1'inin ise Suruç ilçesinde olduğunu aktaran Karataş, şunları kaydetti:

"İlk mağazamız 10 Aralık'ta açıldı. Diğer 3 mağazamız ise 26 Aralık'da faaliyete girdi. 4 mağazada günde bin kişiyi giydiriyoruz. Şu ana kadar 20 bini aşkın Suriyeli kardeşimizi giydirdik. Sadece Suriyeli mazlum kardeşlerimize hizmet veren mağazalar Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü ve Suruç ilçelerinde bulunuyor. Suruç'taki mağazamıza Halfeti ve Birecik'teki, merkezdeki mağazamıza da diğer ilçelerdeki Suriyeliler geliyor."

 

HABERE YORUM KAT