1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul Boğazı'nda Mülteci Teknesi Battı: 24 Ölü
İstanbul Boğazı'nda Mülteci Teknesi Battı: 24 Ölü

İstanbul Boğazı'nda Mülteci Teknesi Battı: 24 Ölü

İstanbul Boğazı'nda bir teknenin battığı ve çok sayıda kişinin kaybolduğu belirtiliyor.

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:54A+A-

Rumeli Fener'inde içinde kaçakların bulunduğu belirtilen bir tekne battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu.

Şu ana kadar 7 kişinin kurtarıldığı kaydedilirken arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı  ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri'ndeki balıkçı tekneleri de katıldı.

Kurtarılan kişilerin verdiği bilgiye göre, teknede yasa dışı yollardan yurda gelen yaklaşık 40 kişinin bulunduğu, ölenler arasında kadın ve çocukların bulunduğu öğrenildi. 

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 sahil güvenlik botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 botun katıldığı çalışmalarda 7 kişi kurtarıldı, şu ana kadar 24 cesede ulaşıldı. 

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, boğazda meydana gelen tekne kazasıyla ilgili olarak, şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişinin kurtarıldığı, 4 kişinin de cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 sahil güvenlik botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçıtekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır."

HABERE YORUM KAT