1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstanbul 1 Nolu Baro seçimlerinde Kemalistlerle milliyetçilerin "unutulmaz" ittifakı
İstanbul 1 Nolu Baro seçimlerinde Kemalistlerle milliyetçilerin "unutulmaz" ittifakı

İstanbul 1 Nolu Baro seçimlerinde Kemalistlerle milliyetçilerin "unutulmaz" ittifakı

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, baro seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Filiz Saraç’ın, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu mensuplarından aldığı destekle seçildiğini açıkladı.

26 Ekim 2022 Çarşamba 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal, Pazar günü mensubu olduğu Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun kazandığı İstanbul Barosu seçimlerini değerlendirdi.

Kocasakal, baro başkanlığı için aday çıkartan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun (İMAG) önemli bir kesiminin de kendi adayları yerine Filiz Saraç’a oy verdiğini açıkladı. Kocasakal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü dilinden düşürmeyen ama seçim kazanmak uğruna cumhuriyetle, üniter yapıyla, ulus devletle sorunu olanlarla, etnikçi, mezhepçi, alt kimlikçi anlayışlarla bir araya gelmekte sakınca görmeyen, yine soyut bir ‘değişim’, ‘yenilenme’ iddiası dışında kimliksizliği bir kimlik olarak benimseyen anlayışlara prim ve geçit verilmemiş olması da değerlidir.

“Oy oranları dikkate alındığında; belirli ve saygı duyulması gereken bir çizgiye, kimliğe sahip İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun (İMAG) önemli bir kesiminin, yukarıda belirtilen sakıncaları görerek sorumluluk duygusu ve fedakârlıkla grubumuza oy verdiği anlaşılmaktadır.”

Milliyetçi avukatların desteğiyle seçilen Kemalist Baro Başkanı hukuk camiasına hayırlı olsun! Vesayetin devam etmesi için milliyetçilerin Kemalistlerle kurdukları ittifak unutulması zor günleri ister istemez akıllara getirdi: Mecliste MHP ile CHP'nin kol kola olduğu günleri... Belki de değişen fazla bir şey yoktur!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum